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This document contains various questions received by the TB Officer via email.

Question to TS 31.102 Rel-4
Can you tell me what service 54 in the service table for Rel-4 is? (it seem to be missing from Rel-4 but is used in Rel-5 for GPRS call control)

Answer sent by the TB Officer:

When updating the spec to v4.5.0 a new service was introduced by a CR (CR 111 in T3-020423). This CR was based on the wrong version of the spec and a service 54 "Call control on GPRS" existed in the CR. This service was however only introduced for Rel-5 (actually I don't know why not for earlier releases, but I guess that depends on 31.111 somehow - have not checked that there). That means: when we introduced the new service "MMS User..." in Rel-5 we had service 54 in Rel-5 but only service 53 in Rel-4. If we had made "MMS user.." service 55 in Rel-5 but service 54 in Rel-4 we would have introduced a misalignment of the UST in two releases. Therefore I guess it is OK as it is now, but I guess some kind of information that service 54 is not used (e.g the following text could be added: Reserved for "Call..." from Rel-5 onwards) should be added in Rel-4 in order to avoid the confusion...

Question to TS 51.011 and 31.102:

In chapter "2 References" of TS 51.011 it is said that non specific references refer to the latest version of the document in the same release. Several referenced documents do not exist in a Rel-4 or higher (e.g. TS 02.07) and therefore these references are not valid. In chapter 10.3.11 is a misleading formatting problem: "(see TS 02.0722.101 [53])". Are documents TS 02.07 (which version?) and/or TS 22.101 meant? In 31.102 are as well references to non existing versions (02.07).

