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Decision/action requested

Update clause 4.1.2.9
2 References

 (Reference - in list form - should be made to previous SA5/3GPP/etc. documents.)

3 Rationale
· The measurement requirement is not clear. Some information in this clause is not correct. See Detailed Proposal.
 (with bullet points, the reasons for the proposed action. 
The objectives of the proposal should be clearly stated. 
Rejected alternative solutions should be mentioned if this aids understanding).

4 Detailed proposal

       Modification-1 

                    Change the following statement 

                                a)…..This measurement is valid to incoming and or terminating MSC-S.
                 To
                                a) ….This measurement is valid to the incoming and /or terminating calls.

                        Reasoning: There is no term like “incoming MSC-S”.

Modification-2: 
Change the following paragraph
 Originating caller’s releasing the call after alerting: Receipt of “DISCONNCET” message from originating caller or receipt of “CLF” or “REL” from the originating MSC in the time between the time receiving the “ALERTING” from the terminating caller and the time waiting for the “CONNCET” message from the terminating caller.
To 

Calling party releasing the call after alerting:  On receipt of  “CLF” (Q.723)  or “REL” (Q.763) from the originating MSC after “Alerting” is received from the called party but before  “Connect” message is received from the called party.
Reasoning:  Receipt of DISCONNECT message in originating MSC-S happens at the originating side, while CLF and REL happens in the terminating MSC-S. In addition, the translation is elaborated.
Modification-2: 

Change the following paragraph 

No answer from the user; TUP: After having received the “ACM”message, receipt of the “CBK”from terminating MSC and the message value is “No answer from user (user alerted)”（ITU-T Q.763）
To 

No answer from the user: On receipt of Disconnect from the called mobile subscriber to MSC-S with cause “User alerting, no answer”. [TS 24.008].




























































