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1.Overview 

The SA4 working group is progressing on the specification of the SFR work-item and aligns its work with the DCD specification.

The SA4 working group would like to request some clarifications related to the usage of some DCD procedures and would welcome OMA CD answers and help on the following topics:
1- Could OMA CD clarify why in section 5.9 the DCD client activation is defined as a push message (i.e. Push PTP column) instead of a Notification message (Notification PTP column)? Section 7.1.3.1.2 gives the impression that this message is similar to a notification.

2- Is it possible to add the DCD server address (and other information such as proxy data+ data connection details) to the RequestForClientActivation in the case where the DCD client is not configured to that DCD server and wherein the request For client Activation is provided by a web server (external discovery)?

3- In order to optimize the amount of messages to be exchange between SFR enabled feed reader and SFR server, SA4 would like to interleave activation/registration/subscription in one request from the Client to the Server. Does OMA CD see any issue with the current text? 
“The SFR enabled feed reader may combine all 3 requests into a single request using multipart HTTP requests. With this approach the assumption is that authentication (basic, digest, or TLS) associated with activation request is sufficient to facilitate registration and subscription combined into the single transaction with activation. In other words, as registration and subscription requests are bundled with authenticated activation request there’s no need to send session ID with these requests. “ 

4- Would it also be possible to interleave the message define in 7.1.3.1.2 with the message define in 7.1.3.9 in the case of external activation/subscription to a new DCD server? The assumption is that via external means the user wants to subscribe to a given channel and the SFR server would send in a single request a request for client activation and a subscription notification.
5- SA4 would like to understand if the Channel Guide could be optional in the registration response instead of being mandatory as per current DCD specification?

If the channel Guide would be optional and in the case of the channel guide is not returned by the SFR server, the SFR specification will recommend the SFR client to perform a channel discovery procedure at a point in time.  
6- SA4 would welcome some clarification on the client deregistration aspect. Considering the SFR client as a subset merged DCD/DECA client; what would be the case of an SFR client deregistering? How the DCD specification considers the case when the phone is switch off (e.g. entering a plane)?  Is that an implicit deregistration? What information is provided to the DCD server? Is it assumes that the DCD client keeps in cache the channel guide when switched off (see also question above)?

7- SA4 would like to clarify the usage of the ContentAddress versus the usage of the Channel ID and how a content address can be used as a Channel ID. In SFR Content address is understood as the feed URL.

a. Should SFR define a SFR content Address element instead of using either the DCD ChannelID and/or the DCD ContentAddress?

b. Can SFR specify that the Feed Address SHALL be used as the DCD ChannelID? 

8- SFR specification intends to define a DCD profile in section 5.9 of the attached document. Would OMA be kind enough to review and provides some views and comments on the proposed profile?

9- Does OMA DCD think it would be a good idea to specify a channel guide format in order for a single channel guide to be resident on a terminal and aggregating from multiple DCD servers?

10- The GBA profile of SEC-CF is mentioned in section 10.1.1.2 but SEC-CF is not part of the reference section. 3GPP SA4 would like to understand to what document this profile/SEC-CF refers to and would kindly request OMA CD to clarify that matter.
11-  Could OMA CD kindly clarify the usage of the message ID information element and its relation with the Session-ID? Our current understanding is that the message-ID is used only for content repair. In that case as in SFR is designed for 3GPP bearers that provides their own content repair functions, would it be possible to make it optional. What is the usage of the message-ID in various messages of the DCD-3 interface such as the channel discovery and application registration? 
12- SA4 kindly request information on the status of OMA OTA PTM and intended release date and when it will be ready for review. Does OMA CD intend to use OMA OTA PTM as part of DCD bearer for a direct adaptation to MBMS? Is OMA DCD considering referencing MBMS directly as part of the DCD-2 channel metadata?

2. Actions:

To OMA CD group:

ACTION: 
SA4 kindly asks OMA CD to take the above questions into consideration and inform SA WG4 of any considerations or answers CD may have on the related matters.
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