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1
Discussion
At SA2 #68, S2-087170 discussed error scenarios for SRVCC that might occur within the core network during HO which are not necessarily detectable by the UE if it is not directed to handover. An example is HO cancellation during ongoing IMS-level SC procedures where either the EPS bearer for the voice channel is deleted or media flow stops completely. Due to this error scenario spanning radio, EPC, MSC and IMS, correct handling needs to be defined.
The following text was proposed for inclusion into TS 23.216 into section 8.1 (Failure in EUTRAN and 3GPP UTRAN/GERAN SR-VCC), but also the need was seen to document the needed session transfer flow in TS 23.237:
8.1.x
Handover Cancellation

If the source eNodeB decides to terminate the handover procedure before its completion, the MME shall return to its state before the handover procedure was triggered. The MME attempts to trigger, at the MSC Server enhanced for SRVCC, handover cancellation procedures according to TS 23.009 [18]. 

8.1.y
Unexpected user plane disconnection in E-UTRAN

If the UE detects that the user plane has unexpectedly terminated (e.g. due to EPS bearer deactivation with no associated application signalling or the media flow stops when still in coverage), the UE may automatically attempt to re-establish the session by operating as though it required a transfer of the session to E-UTRAN, according to the service continuity procedures described in TS 23.237 [14] using a preconfigured STI on the UE in the session transfer request. If the session is no longer active, then this session transfer request is rejected. 

The following questions need to be discussed regarding procedures in TS 23.237:

Question 1: Does the MSC Server enhanced for SRVCC need to inform the SCC AS about the cancellation of the handover procedure?

At SA2 #68 it was proposed initially that the MSC Server enhanced for SRVCC does not perform any SRVCC specific procedure towards the SCC AS for handover cancellation. It is specified in TS 23.237 that when the Gm reference point is not retained, the SCC AS would release the Source Access Leg and thereby also any additional media from the transferred session. In addition, since only the session that was most recently made active had been transferred to the MSC Server enhanced for SRVCC, all other active and held sessions might be released as well. 
However, it was agreed at an earlier meeting that SRVCC in Rel-8 supports only one active voice session, hence transferring-back only the most recently made active session with bi-directional speech media seems to be acceptable for Rel-8. 
Also it should be noted that the cancellation procedure would mandate a SIP interface at the MSC Server enhanced for SRVCC, but the current TS 23.216 has the SIP support as optional.

Conclusion 1: There is no need in Rel-8 that the MSC Server for SRVCC informs the SCC AS about the cancellation of the handover procedure if it's accepted that the SCC AS could very well have released other media and additional active or held sessions. For Rel-9, in order to keep the other media and additional active or held sessions, a procedure will be needed in which the MSC Server enhanced for SRVCC informs the SCC AS about the cancellation of the handover procedure such that the SCC AS can preserve the media and the other sessions until the UE is back on the transferring-out access and can thus re‑establish contact with the SCC AS using Gm.
Question 2: Shall the UE or the SCC AS attempt to transfer the session back to the transferring-out access network (E-UTRAN or HSPA)?

Conclusion 2: For Rel-8, if the MSC Server enhanced for SRVCC does not inform the SCC AS about the cancellation of the handover procedure, then only the UE can attempt to transfer the session back to E-UTRAN or HSPA. For Rel-9, it needs to be discussed whether the SCC AS could be enhanced to “transfer back” the previously transferred voice session e.g. by simply updating the remote end and by reverting the transfer of the speech session back to E-UTRAN or HSPA.
Question 3: Shall the UE use the pre-configured STI or a dynamically assigned STI?

At SA2 #68 it was proposed that the UE shall attempt to transfer one session back to the transferring-out access network using similar procedures as defined for PS-CS Access Transfer: CS to PS in TS 23.237 (section 6.3.2.1.2), in which a statically configured STI is used if no dynamically assigned STI has been provided to the UE during session establishment. If only the statically configured STI is available, then the SCC AS could simply select the session which had been transferred already to the MSC Server enhanced for SRVCC. If the dynamically assigned STI is available, the UE can try to transfer all previously active and held sessions back to E-UTRAN or HSPA. The UE should transfer first the session that has been transferred to the MSC Server enhanced for SRVCCC, followed by other sessions.
Conclusion 3: The UE shall use the statically configured STI if no dynamically assigned STI has been provided to the UE and it should first transfer back the session that had been transferred to the MSC Server enhanced for SRVCC. In order to re-store other sessions, and if a UE procedure is chosen, the UE needs to use the dynamically assigned STIs received during session establishment. 

2
Proposal

It is proposed to discuss the above-provided conclusions. If agreeable, it is proposed to discuss whether to document the outcome in TS 23.237 (in which case Ericsson would provide a CR) or whether to send an LS to the CT Working Groups to request them to document the identified error cases above. 
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