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1. Overall Description:

SA2 has approved that the coverage condition was taken into consideration (see 23.586 clause 5.2.2 and 5.2.3).
During SA2 discussion, following questions were raised:

Question 1: Will SA2 forwarding solution in the 23.273 clause 6.20 (via LCS-SS over NAS) have any RAN2 impact if the coverage conditions of the target UE and SL reference/Located UE are not same?
Question 2: Can RAN2 provides more detailed clarification on partial coverage scenarios? For SA2 it is not clear what this actually means, and which scenarios cannot be supported.
-
UE Only operation based on PC5 doesn’t dependent on UE coverage status. 

-
What is the definition of  “partial coverage”

1) Previously, SA2 understanding of about partial coverage, it is referring to whether the UE has indirect NAS connection to the 5GC (via a L2 relay).
2) Looks like RAN2 definition is when two UEs involved in Ranging/SL Poistioning operation, and one UE has NAS connection, and the other UE don’t have NAS connection.
a. Why couldn’t the UEs use UE only operation in this case?

b. SA2 specify that only one UE needs to have NAS connection. Is there any reasons in RAN that this case cannot be supported?
c. Only one UE has a LMF session, and this UE exchange information over SL with the other UE(s). 
2. Actions:

To RAN WG2 group.

ACTION: 
SA2 respectfully asks RAN WG2 to provide feedback to SA2 on the above issues
3. Date of Next SA WG2 Meetings:

SA WG2 Meeting #161        
26 February – 01 March 2024,
Athens, Greece
SA WG2 Meeting #162        
15 – 19 April 2024, TBC, China
