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	Reason for change:
	
To support A2X communication over PC5 in LTE there are couple of aspects that needs to be specified.
1. How the A2X policy and paramter provisioning is done in EPS
2. Impact on N26 interface between AMF and MME during Handover for EPS interworking.

	
	

	Summary of change:
	A new clause is added to specify the below EPS interworking aspects:
- A2X policy and parameter provisioning
- Mobility between EPS and 5GS
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	Clauses affected:
	4.2.1.2.X (new), 4.2.1.2.X.1 (new), 4.2.1.2.X.2 (new),

	
	

	
	Y
	N
	
	

	Other specs
	
	X
	 Other core specifications	
	TS/TR ... CR ...

	affected:
	
	X
	 Test specifications
	TS/TR ... CR ... 

	(show related CRs)
	
	X
	 O&M Specifications
	TS/TR ... CR ... 

	
	

	Other comments:
	

	
	

	This CR's revision history:
	




Page 1






[bookmark: _Toc517048051][bookmark: _Toc45003327][bookmark: _Toc83206728][bookmark: _Toc19171939][bookmark: _Toc27844230][bookmark: _Toc36134388][bookmark: _Toc45176071][bookmark: _Toc51762101][bookmark: _Toc51762586][bookmark: _Toc51763069][bookmark: _Toc75348567]* * * * All Text are NEW * * * *
[bookmark: _Toc122418338]4.2.1.2.X	Interworking with EPS for A2X communication	Comment by PallabGupta_0207: Question: Do we need to support A2X communication in LTE or should we limit this feature to NR only?

To support the feature in EPS will bring many impacts on the EPC side. Some of them are covered in the CR.

If we do not want to support the feature in LTE then we have to clearly spell it out in the specification.
[bookmark: _Toc122418339]4.2.1.2.X.1	A2X Policy and parameter provisioning
When the UE is in 5GS or EPS, the UE shall use the valid A2X policy and parameters provisioned by the PCF in 5GC or pre-configured in the UE or delivered at the application layer. The A2X related parameters for EPS is provided by the PCF in 5GC or pre-configured in the UE or delivered at the application layer. If the UE does not have valid A2X policy and parameters, the UE shall request the network to provision the A2X policy and parameters only via 5GS.
[bookmark: _Toc122418341]4.2.1.2.X.2	Mobility between EPS and 5GS over Uu
Interworking specified in clause 5.17 of TS 23.501 [2] and clause 4.11 of TS 23.502 [3] is applied to mobility between EPS and 5GS over Uu reference point with the following additions:
-	For N26 based handover, A2X related data including the "A2X services authorized" indication per PC5 RAT, UE-PC5-AMBR for A2X per PC5 RAT, and PC5 QoS parameters for A2X are transferred between AMF and MME and are included in Handover Request message sent to the target RAN node.
Any Unstructured type PDU Session established in 5GC is allowed to be transferred to EPC as non-IP PDN connection when non-IP PDN type is supported by UE and EPC as specified in clause 5.17.2.1 of TS 23.501 [2].
* * * * End of Changes * * * *

