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1. Overall Description:
SA2 thank CT1 for their LS on Mapped NSSAI and would like to provide the following answers:

… Specifically, CT1 has been discussing the following scenario:

1. UE is registered in the HPLMN and receives Allowed NSSAI containing S-NSSAI_1 only.
2. UE establishes PDU session in the HPLMN using S-NSSAI_1.
3. UE moves to a VPLMN, which provides Allowed S-NSSAI containing S-NSSAI_2 only and no corresponding mapped S-NSSAI.
…
In several places in TS 23.501, it is indicated that the mapping to HPLMN S-NSSAIs is optional. See, e.g., in clause 5.15.2.1: 

[bookmark: _Hlk96451779]The optional mapping of Serving PLMN S-NSSAIs to HPLMN S-NSSAIs contains Serving PLMN S-NSSAI values and corresponding mapped HPLMN S-NSSAI values.

Question 1: Could SA2 confirm that it is indeed optional for the VPLMN to provide the mapped S-NSSAI for VPLMN S-NSSAI 2?

Answer 1: No, providing a mapped S-NSSAI is optional only if the serving PLMN is the HPLMN. For the VPLMN, providing a mapped S-NSSAI is mandatory.

Question 2: If the answer to question 1 is yes, could SA2 further clarify the conditions under which it is optional to provide the mapped S-NSSAI.

Answer 2: Not applicable, see answer to question 1.

Question 3: If the answer to question 1 is yes, could SA2 further clarify if it is mandatory for the network to provide the mapped S-NSSAI to the UE if the mapped S-NSSAI is known to the network?

Answer 3: Not applicable, see answer to question 1.

Question 4: If the answer to question 3 is no, could SA2 further clarify how the UE determines the mapped S-NSSAI in that case?

Answer 4: The network behavior in step 3 above is not compliant to the specification. It is not possible for the UE to determine a mapped S-NSSAI for this case.

SA2 would like to inform CT1 also that SA2 has agreed the attached CR to further clarify the requirements regarding the mapped S-NSSAI.

2. Actions:
To CT1 group.
ACTION: 	SA2 kindly asks CT1 to take SA2's answers into account.
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