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1. Overall Description:
During stage 3 implementation of scheduled location time in 3GPP TS 23.273 (introduced by S2-2109106), CT4 has observed certain issues to be further clarified:

· The reason for change of the agreed CR (S2-2109106) only indicated the scheduled location time for target UE and the CR content only added scheduled location time for MT-LR, MO-LR and Periodic Location Reporting procedures for single UE in 3GPP TS 23.273. As the bulk operation of LCS service request procedure (clause 6.8) making references to the procedure steps of MT-LR and deferred MT-LR for single UEs, it is not clear whether schedule location time is applicable for bulk operation or not. 

Q1: Is scheduled location time applicable for bulk operation?

· In the MT-LR procedure as specified in clause 6.1.2, there is a single synchronized service operation invocation via GMLC to AMF to LMF to get the location estimate (not consider the privacy check steps). When scheduled location time is included, it is not specified which network function(s) will handle the preparation phase and execution phase of the scheduled location time service logic. Same issue is also applicable for MO-LR procedure.

Q2: When scheduled location time is provided in MT-LR and MO-LR, which network function(s) will handle the preparation phase and execution phase logic?

· In MT-LR and MO-LR procedure with scheduled location time, the location request will be open until the UE location estimated is obtain at the scheduled time, i.e. the HTTP response for the location request will be returned after the scheduled time. This brings risks in HTTP Restful design because usually HTTP request is not intended to keep open for long time to avoid too many open streams over the HTTP connection, i.e. an HTTP request will be considered timeout after a certain period (e.g. up to 30 seconds, depending on HTTP stack configuration). If the schedule location time pending the location response with longer time, the service operation will fail.

Q3: Has SA2 already considered the risks of HTTP timeout when defining the synchronized service operation invocation for MT-LR and MO-LR with scheduled location time? 


2. Actions:
To SA2 group.
ACTION: 	CT4 kindly asks SA2 to answer the above questions and provide necessary clarification and adaptations in stage 2 procedures correspondingly.
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