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1. Overall Description:

CT3 is working on the  ATSSS and has following questions to ask SA2.
As defined in clause 5.32.2 of TS 23.501, the UE provides the "MA PDU Request" indication and its ATSSS capabilities to the SMF when UE requests to establish a MA PDU Session. 
As defined in clause 5.32.3 of TS 23.501, during the establishment of a MA PDU session, the PCF may take ATSSS policy decisions and create PCC rules that contain ATSSS policy control information.
As defined in clause 4.22.2.1 step 7 of TS 23.502 (UE Requested MA-PDU Session Establishment), the SMF sends an "MA PDU Request" indication to PCF in the SM Policy Control Create message. The PCF decides whether the MA PDU session is allowed or not based on operator policy and subscription data
As defined in clause 4.22.3 step 7 of TS 23.502 (UE Requested PDU Session Establishment with Network Modification to MA-PDU Session), the SMF indicates to PCF that the SM policy control information is requested for a MA-PDU Session
Q1: Are both, the “MA PDU Request indication” and the “UE ATSSS capabilities” information of a Multi Access PDU session relevant for the PCF?
Q2: When does the SMF provide the MA PDU session relevant information above to the PCF? i.e., is it sent only and always at PDU session establishment? Or could it depend on whether the ATSSS procedure is UE Requested MA PDU Session Establishment or UE Requested PDU Session Establishment with Network Modification to a PDU Session? 
Q3: When the PCF decides that the MA PDU session is not allowed, what kind of policy decision would the PCF provide to the SMF, e.g. would the PCF reject the MA PDU session establishment? or would the PCF indicate that only single-access PDU session is allowed and provide the policy information without MA PDU Session Control information?
2. Actions:

To SA2 group.

ACTION: 
CT3 asks SA2 to kindly answer the above questions and to consider clarifying their specifications in that respect.
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