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1
Overall description
SA2 thanks CT1 for their LS on handling of EPS bearer context and PDU session context for interworking without N26 and would like to provide the following answers to the questions from CT1: 
Question 1: How does the UE decide that a PDU session/PDN connection supports interworking to EPS/5GS, if the UE does not receive any of the mapped target system parameters as mentioned above from the source network? 

[Answer 1]: SA2 has agreed TS 23.501 CR 0287, which clarifies for 5GS-EPS interworking without N26 interface that the PGW-C/SMF shall not provide the UE with mapped target system information when the UE is in the source network. 
SA2 has also agreed TS 23.501 CR 0345, which clarifies that the UE does not know before-hand, i.e. before trying to move a given PDU session/PDN connection between 5GC and EPC whether that PDU session/PDN connection can actually be transferred. Consequently, the UE is assumed to learn this by trial and error. 

Question 2: How is it achieved to transfer the existing PDU sessions/PDN connections to the target network, if the UE does not receive any of the mapped target system parameters as mentioned above from the source network? For instance, when the UE moves from EPS to 5GS and initiates the PDU session establishment procedure(s) with request type set to “existing PDU session” and without at least one mapped parameters (e.g. PDU session ID), if the UE has more than one existing PDN connections, how does the 5G network know which PDN connection(s) the UE is transferring and thus provide the corresponding mapped parameters?

[Answer 2]: SA2 would like to clarify that the UE allocates the PDU session ID. This also applies to the case when the UE establishes a PDN connection in EPC. As documented in TS 23.501 clause 5.15.7, during PDN connection establishment in the EPC, the UE allocates the PDU Session ID and sends it to the PGW-C+SMF via PCO. 
When moving a PDN connection from EPC to 5GC the UE includes the related PDU session ID and DNN in the PDU Session Establishment Request (with "Existing PDU Session" indication). When moving a PDU session from 5GC to EPC the UE includes the related APN and PDU Session ID (the latter in PCO) in the PDN CONNECTIVITY Request message (with Request type "Handover").

2
Actions
To CT1
ACTION: 
SA2 asks CT1 to take the above information into account. 
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