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1. Overall Description:

SA1 would like to thank SA2 for the LS about SNPN determination on the PLMN subscription to use for PLMN selection. SA1 has studied parts of this situation in TR 22.827, use case 5.4 Live production with integrated audience services, where subscribers of different PLMNs are able to use an NPN located at a music festival to get a better audio experience by using the services from the local NPN. Based on this use case SA1 agreed this requirement, now found in chapter 6.14.2 in TS 22.261:
	“Based on MNO and NPN policy, the 5G system shall support a mechanism to enable MNO to update the subscription of an authorized UE in order to allow the UE to connect to a desired NPN. This on-demand mechanism should enable means for a user to request on-the-spot network connectivity which is authorized by its MNO.”


SA1 would like to give the following answers to SA2’s questions:

Q1: Assuming the UE has both subscription of one or more PLMNs and one or more SNPNs, is there a current stage 1 requirement to 

· Allow an SNPN to instruct the UE to use a PLMN subscription to select a PLMN for VIAPA?

· Allow a PLMN to instruct the UE to use a SNPN subscription to select an SNPN for VIAPA? 

A1: Yes, SA1 has a requirement that allows a PLMN to update the subscription of an authorized UE in order to allow the UE to connect to a desired NPN, which means that the PLMN can instruct the UE to use a SNPN subscription to select an SNPN, (i.e. the second bullet above).
Regarding the first bullet, SA1 do not have a Rel-17 requirement for allowing a SNPN to do a similar activity. SA1 would like to inform SA2 that is has an agreed Rel-18 TR for Localized Services that might study this scenario.

Q2: If the answer to Q1 is yes, is the above action limited to the Home network?

A2: The stage 1 requirement listed above is not limited to the home network.

Q3: If the answer to Q1 is yes, does it also involve the user to decide whether to reselect the PLMN for VIAPA service?

A3: SA1 do not have a requirement for this scenario in Rel-17.

2. Actions:

To SA2.

ACTION: 
SA1 asks SA2 to kindly take the above into consideration
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