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SA1 thanks SA2 for their LS in S2-094175. SA1 has discussed SA2 Questions a) and b) with the following conclusions:

Question a)
It has been questioned if the existing means of callback is satisfactory and satisfy all the SA1 requirements in Release 9 where the IM CN subsystem shall support IMS emergency calls. In particular, are the limitations mentioned above acceptable for the case where the PSAP resides in the CS network?

-
a UE with a USIM cannot share its public user identities;

-
a unique MSISDN provisioned for each terminal; and

-
the UE is required to perform an (additional) IMS emergency registration procedure prior to every emergency call. 
The indicated limitations for the case of PSAP in CS network were well known when the call back solution for emergency was agreed. The limitations are restricted to the specific cases when a CS based PSAP is used, and call back to a specific UE only is required, due to the limitations of the CS network. None of the solutions discussed over the years have resolved this, except the use of temporary number, which on the other hand do not fulfill all the SA1 requirements.

Question b)
is the intent of the callback requirement that the callback (if support for callback is required by regulations in the serving network) is done towards the particular UE only, or if it is acceptable that the callback is done towards the particular UE and in addition any other UE registered with the same identity in Release 9.
SA1 answer – TS 22.101 section 10.1.3 provisions the requirement to call back towards the same termina that originated the emergency call using user’s Directory Number/MSISDN/SIP URI as the CLI. Therefore if a UE makes an emergency call it shall be possible for the PSAP to call back towards the UE that originated the call using the provided CLI, under the conditions given in TS 22.101 section 10.1.3 with regard to supplementary services. 
However, SA1 understands that this requirement may be difficult for SA2 to meet in the Rel-9 time frame and the limitations of the call back solution for CS emergency call only partially fulfill the SA1 requirements. SA1 therefore conclude that the scenario stated in the LS from SA2 are acceptable for Rel-9 
SA2 should note that for Rel-10, SA1 have agreed the attached CR. 
2. Actions:

To SA2 group.

ACTION: 
SA1 asks SA2 to note the answers to question a) and b) above.
3. Date of Next TSG-SA2 Meetings:

TSG-SA1 Meeting #48 
6th – 10th November 2009
Beijing
TSG-SA1 Meeting #49
22nd – 26th February 2010   
TBD
