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1. Overall Description:

SA1 would like to thank CT4 for the LS in C4-072036 on the CAT service requirements.
SA1 reviewed and discussed the questions from CT4 and comes to following comments:
From C4-072036:

1) Some service requirements were relaxed for the 3GPP CS domain by limiting the scope of the original requirements to IMS using the terminology "In IMS" or "In the CS domain".  CT4 notes that this terminology sometimes disregards the case of calls involving both the IMS and CS domains (i.e. CS originated calls towards IMS and vice-versa). CT4 understanding is that the service requirement more precisely depends on whether the calling or the called party is located in the CS domain or in IMS, and that the CS domain is the domain that will constrain the service ultimately. It was also noted that the CAT server will normally not be aware of the calling party's location (in IMS or CSCN). The clarifications proposed in SA1 CRs should be enhanced accordingly (perhaps to divide the requirements into CS and IMS and then for each requirement to consider whether the call interworks with the other domain). 

E.g. in S1-071674, it is CT4’s assumption that if the calling party is in the CS domain, when the called party answers the call, the CAT shall be stopped but if the calling party is in IMS (and the called CAT is in CS) the CAT may not be stopped ?  Secondly the CAT may be composed of music, voice, video, regardless of which domain the called party is located. 
Answer to Q1:

SA1 would first like to comment on some CT4 assumptions in Q1:
 

Assumption 1.
...if the calling party is in the CS domain, when the called party answers the call, the CAT shall be stopped but if the calling party is in IMS (and the called CAT is in CS) the CAT may not be stopped ?
 

The assumption is incorrect.  If the called party is in CS the CAT will not be delivered after answering for the reason given in the agreed CR:
 

"The CS domain does not support the capability to establish parallel media sessions to a speech or multimedia call. Therefore it is not possible in the 3GPP CS domain to continue playing the CAT once the call is answered by the called party.  CAT needs to be stopped in the CS domain once the call is answered."
 

Assumption 2.
Secondly the CAT may be composed of music, voice, video, regardless of which domain the called party is located.
 

This assumption is valid  

The structure of chapter 4 is now updated as seen in the attached CR. Two new subchapters have been to chapter 4; one for communications within the IMS domain and one for communications within the CS domain.

Also, SA1 has agreed on a new requirement in the attached CR saying that CS-IMS interworking shall be possible but may result in limited service capability.
From C4-072036:

2) The question raised by SA1 in item 2.2 in previous LS:
“SA1 asks if the requirement below would be a feasible CS CAT requirement?

-
When the CAT is playing, the calling party shall be able to stop it, then he shall experience the operator’s default CAT from the CAT service for the duration of the call establishment. 

”
The following comments were expressed on SA1 proposal to use DTMFs to signal the CAT server to stop an on-going CAT and play a default CAT :  

· from a service perspective, it was questioned how the calling parties  would get the knowledge that DTMF may be used to stop the CAT or which specific DTMFs to send to stop the CAT ? Though the subscribers of the operator providing CAT services can be educated to learn how to stop the CAT played by the HPLMN,  it is unclear how calling parties that would belong to other PLMNs or other networks/countries would get that knowledge.
· Transmission of DTMFs during the alerting phase would require that the bearer from the calling party to  the CAT server is two-way through-connected during the alerting phase (in networks where DTMFs are sent inband). Though signalling extensions are defined in ISUP v3 to allow this, this can not be guaranteed in ISUP v2 networks. So whether the service can be provided will depend on the networks crossed by the call.
· Calls originating from PBXs may be prevented from transmitting DTMF prior to answer.   
· How to render the service needs therefore further technical investigations in CT4.

Answer to Q2: SA1 has taken the comments from CT4 into account and modified the CAT STOP requirement accordingly. The requirement to allow the calling party to stop the CAT is moved from the general section and copied unmodified into a new section for IMS originated communications. The same requirement is modified before it is inserted into the section for CS originated calls.
SA1 also found that the requirement for CAT COPY has the same pre-requisites as CAT STOP and updated it as well. The pre-requisites are that both the called and calling user have to belong to the same HPLMN and the calling user has to be registered in its HPLMN. 
From C4-072036:

Besides as another service requirement, in CT4’s original LS, CT4 indicated that it considered reasonable from a service perspective to allow the calling subscriber to pre-configure in its HPLMN whether it accepts or refuses CAT-Bs for incoming calls. Was this discussed in SA1, and if so, with what outcome? Note that this may be considered independently of the discussion on usage of DTMFs.
Answer: 
SA1 has agreed on the following requirement for the CS domain:

“-     The calling party’s operator shall be able to configure which CAT should have priority, the one set by the called or calling CAT service subscriber. By default, if no preference is set, the CAT set by the calling party has priority.”
If the calling party subscribes to a CAT-A and the calling party’s operator gives CAT-A priority, then any CAT-B will be rejected and not played to the calling user. If a CAT-A is not selected then the CAT-B will be accepted. If the user is roaming then the own CAT might not be available and he will receive the default tone or the called CAT.
From C4-072036:

3) It is understood that the provisioning of the CAT "content" shall be handled outside of the CS signalling domain, e.g. via a web access but is the CAT subscription a supplementary service, which means the standard way for service activation/configuration/deactivation needs to be done in UE like the traditional supplementary service, e.g. calling line presentation ?

Answer to Q3: The provisioning of the CAT "content" shall be handled outside of the CS signalling.
From C4-072036:

4) CT4 noted that the cover sheet of S1-071677 intended to limit the scope of the CAT copy service requirement between subscribers of the same PLMN, but that this was not reflected in the actual changes in the CR. It is therefore re-asked if it is required to support the service requirement between different PLMNs. 

The change in TS states “The calling user may have the possibility to copy the CAT of a called user as his own CAT provided the called user has enabled CAT sharing for that instance of CAT.”
Does this “may” mean this feature is only optional when the two parties are in different PLMN, or this feature is optional in any case?
Answer to Q4: For CS originated CAT, the two users have to belong to the same PLMN and the calling user has to be within the HPLMN. The text in chapter 4 is updated to reflect this.

From C4-072036:

During the discussion, CT4 identified two kinds of CAT copy, dynamic copy and offline copy. Dynamic copy means the CAT content is copied directly between CAT servers with some dynamic  notification from user equipment, i.e. while listening to another subscriber's CAT during call establishment it shall be possible to trigger a request to the CAT server to copy this CAT to the calling subscriber's CAT server. This would either be limited to CAT copying within a single PLMN domain (i.e. within 1 CAT server) or would require the calling party to indicate the destination for the copied CAT to be stored. Offline copy means the CAT can be copied via offline means such as a web interface. It is not clear in CT4 if dynamic copy is what is requested to be studied; offline copy would not require any work from CT4. 
Answer: SA1 had the function “dynamic copy” in mind when we formulated the requirement.

From C4-072036:

With regard to the statement “The calling user may have the possibility to copy the CAT of a called user as his own CAT provided the called user has enabled CAT sharing for that instance of CAT” in S1-071677, it is CT4’s assumption that configuration of CAT sharing from called party is implemented at the CAT Content service level, e.g. within the web domain, i.e. it has no impact on the existing CSCN protocols/ procedures. SA1 is asked to tell CT4 otherwise.
Answer: The assumption is valid 

From C4-072036:

5) S1-071678 states that in the CS domain, the CAT set by calling CAT service subscriber is at least applicable when the calling party in HPLMN. S1-071679 states that in IMS the calling party’s operator shall be able to configure which CAT between CAT-A and CAT-B should have priority. It is unclear however how the priority between CAT-A and CAT-B should be determined in the CS domain. Further clarification is needed on this scenario.
Answer to Q5: 
SA1 has now agreed in a CAT priority requirement for the CS originated calls as well. The difference between IMS and CS in terms of CAT priority is that in IMS the priority can be set per caller/callee, while in CS the priority is set for all in the same way.
From C4-072036:

6) With regard to item 3.1 in previous LS, it is CT4’s assumption that the table of different CAT scenarios is normative and should be reflected in 3GPP TS 22.182.
Answer to Q6: Yes, that is correct. An agreed CR inserts the table into TS 22.182.
From C4-072036:

7) S1-071676 : 
The note 1 refers to a user location parameter. However such parameter does not appear in the three preceding categories of parameters. 


Answer: The text is updated to reflect this. It now reads:


“User (called/calling party) descriptor - user ID (or group ID of users), user presence, user location, CAT user charging mode”
From C4-072036:

Besides, CT4 assumes that presence information in the CS domain ('user detached') may be used to send a specific CAT to the calling party when the called party is not reachable, e.g. prior to forwarding the call. CT4 kindly ask SA1 to confirm this assumption, to precise it in TS 22.182 if confirmed, and to indicate to CT4 if any other service requirements are expected with regards to the 'user detached' or 'user attached' presence information.
Answer: Yes, that is correct. But please note that in this particular case (i.e. user detached) the calling user should only hear one CAT, either the one for the called party or the one for the forwarded to party.
2. Actions:

To CT4 group.

ACTION: 
SA1 kindly ask CT4 to take in account the answers provided by SA1.
3. Date of Next SA1 Meetings:
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