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1. Overall Description:

SA1 thanks T2 for the LS on usage of GUP reference points. T2 asked if the following two statements are conflicting:

1.
The statement from SA2:

“Changing the role of a non-master component to a master role is not possible, since after the change an Application would turn into a GUP Data Repository, and that is not allowed by the Rg and Rp reference points.”
2.
TS22.240 V6.0.0, section 4.4:

“During the lifetime of a component, the role of master instance may be played by different component instances (e.g. in the case of failure).”

SA1 has clarified the requirements on synchronization for GUP and updated the stage 1 accordingly. 

SA1 would like to inform T2 that the statements above are not conflicting. Statement from SA2 refers to the roles of master and copy in the context of GUP as clarified in the updated stage 1. 

The statement from 22.240 v6.0.0 referred to the possible physical implementation which may be used for reliability. However SA1 would like to point out that this implementation issue is out of scope of GUP. 

2. Actions:

To T2 group.

ACTION:  SA1 would like to inform T2 about clarified synchronization requirements in GUP stage 1. No action is required from T2.
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