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1. Overall Description:
RAN1 thanks RAN2 for the LS. RAN1 would like to provide following answers.
Question 1 (UL Full Power Transmission) RAN2 would like to inform RAN1 about the above agreement and ask RAN1 to indicate if they find issues with the agreement.
Answer 1: The mode of “fullpower” indicated by ul-FullPowerTransmission-r16 is undefined in RAN1 specification. In our understanding, two level RRC parameters with “ULFPTx” and “ULFPTxModes” shall be used in order to align with RAN1 specification.    

Question 2 (mTRP) RAN2 would like to ask RAN1 to inform RAN2 whether the parameter BDFactor should be per cell (e.g. within IE ServingCellConfig) or per cell group (e.g. within IE PhysicalCellGroupConfig)?
Answer 2:  In our understanding, BDFactor is per cell group. 

Question 3 (mTRP) RAN2 asks RAN1 to inform RAN2 if repetition schemes 2a/2b/3 (fdmSchemeA, fdmSchemeB and tdmScheme) and scheme 4 (slotBased) are mutually exclusive in all UE configuration options, and to provide a reference which could be used in TS 38.331 for referencing about the configuration limitations for the repetition schemes.
Answer 3: In our understanding, repetition schemes newly introduced in Rel-16 is mutually exclusive from RAN1 spec perspective in Section 5.1 38.214, which does not include specification for the UE if both following conditions are met. Therefore joint schemes are not supported in Rel-16. 
· Condition 1: “When a UE is configured by higher layer parameter RepSchemeEnabler set to one of ‘FDMSchemeA’, ‘FDMSchemeB’, ‘TDMSchemeA’, if the UE is indicated [Omitted]”,  
· Condition 2: “When a UE is configured by the higher layer parameter PDSCH-config that indicates at least one entry in pdsch-TimeDomainAllocationList containing RepNumR16 in PDSCH-TimeDomainResourceAllocation, the UE may expect [Omitted]”. 

Question 4 (MB) RAN2 would like to ask RAN1 whether the intention is to activate per SRS resource set or per SRS resource. Further, if per SRS resource, whether RAN1 sees any issues in indicating spatial relation, potentially different, for more than one resource in one MAC CE in order to save overhead.
Answer 4: The intention is to activate spatial relation per SRS resource. RAN1 does not find issue in indicating spatial relation, potentially different, for more than one resource in one MAC CE.
Question 5 (MB) RAN2 asks RAN1 to provide values for maximum number of PUCCH resources in a PUCCH group and for maximum value of serving cells in per CC/BWP lists.
Answer 5: RAN1 suggests to consider a maximum of 128 PUCCH resources in a PUCCH group and a maximum of 8 serving cells in per CC/BWP list. 
2. Actions:
To RAN2
ACTION: RAN1 would like to respectfully ask RAN2 to take the above information into account. 


3. Date of Next RAN WG1 Meetings:
TSG-RAN WG1 Meeting #101-e	25 – 29 May 2020, 		
TSG-RAN WG1 Meeting #102	24 – 28 August 2020, 		Toulouse, France
