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SA2 would like to thank RAN2 for the LS on "CS Fallback" (R2-083035).
Below we provide some answers to the questions received from RAN2.
Q1: Thus RAN2 would like to ask SA2 and CT1 if they have assumptions on how the CS paging message is constructed for CS FB from idle mode and whether CS paging can be recognized by NAS layer information, e.g., the type of UE ID? Otherwise, RAN2 assumes that a paging cause in the RRC Paging message should indicate CS paging to the UE and would like to have verification of this assumption.
Answer: SA2 believes that the UE ID in the Paging message provides enough information for the UE to distinguish a CS paging from a PS paging. The UE ID would be S-TMSI when the UE is paged for PS services or for SMS services. The UE ID would be TMSI or “IMSI for CS” when the UE is paged for CS services (in which case CS FB procedures would be triggered). It is noted also that when the UE is in ECM-CONNECTED state, the Paging for CS services is a NAS-layer message (see e.g. TS 23.272 clause 7.3).
Q2: RAN2 would like to ask if the UE NAS layer can trigger CM Service Request/ CS Paging Response autonomously after the UE has moved to 2G/3G system without further indication from network. Note that this means that the UE triggers CM Service Request/ CS Paging Response regardless of whether the mobility procedure is related to CS FB, if the NAS layer has a pending CM Service Request/ CS Paging Response. If the answer is negative, is a CS FB indicator in AS layer needed?
Answer: In TS 23.272 v8.0.0 there is no requirement to include a CS FB indicator in either Handover from EUTRA Command or in Cell Change Order. In SA2’s understanding the UE NAS layer can trigger CM Service Request/ CS Paging Response autonomously after the UE has moved to 2G/3G system without further indication from network.

Q3: RAN2 also would like to have opinions on if CS FB should be a mandatory feature for a UE supporting voice. If it shall be an optional capability, then RAN2 assumes this would be part of NAS capabilities and would like to have this assumption confirmed.
Answer: CS FB is an optional feature for the UE and UEs supporting CS FB attempt the combined mobility management (e.g. attach, TAU) procedures specified in TS 23.272. The MME can therefore identify if a UE supports CS FB without receiving an explicit capability indication from the UE.
Q4: In general, RAN2 prefers to limit any special error handling mechanism as much as possible. Thus RAN2 would like to keep the Handover/CCO failure handling unaffected/independent of CS FB. The Mobility from E-UTRA failure is specified in TS 36.331 clause 5.4.3.5. RAN2 would like to ask if SA2/CT1 see any problem in this approach.
Answer: SA2 assumes that if the UE AS cannot connect to the target UTRAN/GERAN cell it can follow the normal error handling procedures, e.g. send a HO from EUTRA Failure response. It is up to CT1 to define the appropriate NAS-layer error handling in this case (e.g. re-send a Service Request for CS FB after a timeout).
2. Actions:

To RAN2
ACTION: 
SA2 kindly requests RAN2 to take the above information in account.
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