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Discussion and decision
1
Introduction

The measurement events have been discussed in the past meetings (68bs – 69bis). The current agreements are as follows:
68bis
1) Agree that it should be possible to use A3 within each configured CC, i.e. comparing towards the configured cell on that CC.
69

1) No need for multiple serving cells (other than “best” or “worst”) for a single measurement id was identified. It is proposed to assume only one serving cell per measurement id, unless a clear need for multiple serving cells is identified later.
69bis

1) No A3-best, no A3-worst: other A-3 enhancements (A3-PCC/A3-configurable) based on contributions
2) A3-event
- Will have "A3-PCC" in Rel-10:
- Reference cell is Pcell; target object can be any configured/non-configured frequency (frequency needs to have a measurement object)

- Note: If an SCC is the target object, the Scell is included in the comparison for the target object
- Further extensions will only be considered if significant support.
Based on the current agreements, some unclear definitions and behavior on measurement are needed to be further clarified. Therefore, in this contribution we would like to give our suggestions.
2 Discussion
2.1
A3/A3-PCC measurement
In Rel-8, we have A3 intra frequency and inter frequency measurement. However, so far we only have agreed A3 intra frequency measurement in Rel-10 but have not defined the A3 inter frequency measurement in Rel-10. The purpose of A3 inter frequency measurement in Rel-8 is likely coved by A3-PCC in Rel-10. From this point of view, it seems not necessary to define the A3 inter frequency measurement if there is no other purpose or use cases for A3 inter frequency measurement. So we would like to clarify whether we need A3 inter frequency measurement in Rel-10.

Question 1. Do we need A3 inter frequency measurement in Rel-10?
Proposal 1. We would like ask RAN2 to clarify whether the A3 inter frequency is needed in Rel-10.
In addition, we has introduced the new event, A3-PCC for inter frequency measurement in which the carrier frequency in the measurement object could be configured or non-configured. We would like to clarify whether A3-PCC could be used for intra frequency, i.e., the carrier frequency in the measurement object is PCC. 
Question 2. Can A3-PCC be used for intra frequency, i.e., the carrier in the measurement object is PCC?
If the answer of Question 2 is yes, we will have two events for the same purpose, i.e., A3 intra frequency measurement on PCC and A3-PCC intra frequency measurement do the same thing. It seems redundant to have A3-PCC intra frequency measurement. So we have the following proposal.
Proposal 2. A3-PCC intra frequency measurement is not needed, i.e., PCC can not be the target measurement object in A3-PCC event.

3 Conclusion

In this contribution, we have the following proposals:
Proposal 1. We would like ask RAN2 to clarify whether the A3 inter frequency is needed in Rel-10.

Proposal 2. A3-PCC intra frequency measurement is not needed, i.e., PCC can not be the target measurement object in A3-PCC event.
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