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Overall description
RAN4 thanks RAN2 for the LS on non-anchor carrier idle mode measurements for RRM (R2-1905264). In RAN4#91 meeting, RAN4 discussed the LS and reached the following agreements regarding the questions in LS:
Q1: Is it feasible to define a parameter similar to the existing nrs-PowerOffsetNonAnchor  (e.g. nrs-NRSRQOffsetNonAnchor) to translate NRSRQ measurements on a non-anchor paging carrier to the equivalent NRSRQ measurements for the anchor carrier? If the answer is yes, would this offset be carrier specific? Note, nrs-PowerOffsetNonAnchor is provided for each non-anchor carrier.
NRSRQ measurements on a non-anchor paging carrier cannot be translated to the equivalent NRSRQ measurements of the anchor carrier in the same way that NRSRP can be translated. RAN4 is further investigating possible alternative methods for NRSRQ measurements translation between non-anchor paging and anchor carriers.
Q2: Would RAN4 have any concern on allowing the UE to perform serving cell measurements always on the non-anchor paging carrier when NRS presence is enabled or should additional conditions be fulfilled e.g. UE is stationary?
Per the agreement in RAN4 and if configured by the network, serving cell NRSRP measurements on the non-anchor paging carrier are feasible provided that:

· The relaxed cell monitoring criteria defined in TS 36.304 clause 5.2.4.12 are met, and 
· Transmit power difference of the signals/channels between anchor carrier and non-anchor paging carrier is signalled to the UE via a parameter similar to nrs-PowerOffsetNonAnchor, and
· UE is not configured with any positioning measurements, and
· There are sufficient number of NRS subframes available for measurements in the non-anchor paging carrier as being discussed in RAN1.
Q3: Assuming that the UE can perform serving cell measurements on the non-anchor paging carrier, can the serving cell measurement relaxation introduced in Rel-15 for WUS also be applied when the UE performs serving cell measurements on the non-anchor paging carrier when WUS is supported on the non-anchor paging carrier?

It is FFS whether serving cell measurement relaxation introduced in Rel 15 for WUS can also be applied when the UE performs serving cell measurements on the non-anchor paging carrier.
2
Actions
To 3GPP RAN2
ACTION: RAN WG4 respectfully asks RAN WG2 to consider above agreements in RAN4 in future discussion.
3
Dates of next TSG RAN WG4 meetings
3GPP RAN4#92
26 - 30 August 2019
Ljubljana, Slovenia

3GPP RAN4#92-Bis 
10 - 14 October 2019
China
