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1. Overall Description:
RAN2 have discussed detailed PUSCH enhancements techniques that were agreed to be re-used for Voice and Video enhancements. RAN2 discovered that the approach of applying BL/CE UEs solution in CE Mode A to non-CE mode UEs remains in some cases ambiguous and may lead to inter-operability issues. 

In particular RAN2 would like to draw the attention to two operations:
· SRS with PUSCH Enhancements–TS36.212 introduced for PUSCH Enhancements a new DCI Format 0C. However, the UE sounding procedure (section 8.2 of TS36.213) nor Uplink resource allocation (section 8.1 of TS36.213) clarify the interpretation of the SRS request for the normal UEs with PUSCH Enhancements configuration. RAN2 made an assumption that no standard restriction exists to use the RRC configuration for SRS ‘trigger type 0’ for the regular UEs with PUSCH Enhancements configuration, thus SRS type) could be configured to the UEs. In case RAN1 plan to revise the TS36.213 and that would conflict with the assumption, we believe RAN1 and RAN2 specifications alignment is needed.
[bookmark: _Hlk16795642]Q1: Does SRS ‘trigger type 0’ for the regular UEs with PUSCH Enhancements configuration apply?
·  CSI reporting – RAN2 noted there are two possible interpretations possible for the UEs configured with PUSCH Enhancements: If Non-BL/CE UEs with PUSCH Enhancements configuration apply CEModeA-like repetition scheme, they would use asynchronous CQI reports similarly to TTI bundling mode, where the report is sent in the first TTI of the bundle only. However, inheriting the multiplexing of aperiodic CSI reports from the BL/CE UEs that apply CEModeA repetitions, would imply the report is multiplexed to all sub-frames of the bundle. 
Q2: RAN2 would like to ask if for the UEs configured with PUSCH Enhancements, the CSI report is to be multiplexed on one (first) sub-frame only (~TTI bundling solution), or to all sub-frames of the bundle (Cat-M style solution)?

2. Actions:
To RAN1 group.
ACTION: 	RAN2 respectfully asks RAN1 to provide guideline on the two questions.
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