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Overall Description
RAN1 would like to thank SA WG4 for their LS in R1-1905922(S4-190556). RAN1 discussed the issue and would like to provide following answers to the following question:
	WG
	Question

	RAN1 (ANBR)
	1. In clauses 16.2.1.1 of TS 38.300 and 5.18.10 of TS 38.321, and clauses 23.15.1 of TS 36.300 and 5.18 of TS 36.321, the recommended bit-rate is defined to be in kbps at the physical layer at the time when the decision is made. How is the bit-rate at the physical layer defined?


 Answer from RAN1:
The uplink/downlink bit-rate at the physical layer is , where is the bit-length of the k-th successfully transmitted/received TB by the UE within the window T
Please note that in 3GPP TS 36.321 and 38.321, a window length of 2000ms is applied. 
Action:
To SA4: RAN1 respectfully asks SA WG4 to kindly consider the provided answer from RAN1 point of view.
[bookmark: _GoBack]To RAN2: RAN1 respectfully asks RAN2 to kindly consider the above answer from RAN1 and confirm whether it is proper from RAN2 point of view.
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