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1. Overall Description:
In the LS, RAN2 asks a set of questions regarding TX power measurements. Some of the questions are related to transmit powers per beam, and here RAN1 would like to make the following general remark:
The transmit power is defined before any beamforming network and is independent of the antenna system. For example, as described in 38.215, section 5.2.1, for FR1, the reference point for the SSS power measurement shall be the transmit antenna connector. 
For completeness, the answers to the RAN2 questions are as follows:
Q1: Is it feasible to perform per beam level SSB related Tx power computation?
A1: No, transmit powers are not defined per beam. 
Q2: Is it feasible to perform per beam level PDCCH related Tx power computation?
A2: No, transmit powers are not defined per beam. 
Q3: Is it feasible to perform total NG-RAN transmit power computation for control channels?
A3: Yes, this is feasible.
Q4: Is it feasible to perform total PDSCH related Tx power computation?
A4: Yes, this is feasible.
Q5: Is it feasible to perform per beam level PDSCH related Tx power computation?
A5: No, transmit powers are not defined per beam. 

2. Actions:
To RAN2 group:
ACTION: 	RAN1 kindly asks RAN2 to take the above information into account in their work on NR.

3. Date of Next TSG-RAN WG1 Meetings:
TSG-RAN WG1 Meeting #98 	26 - 30 August 2019    Prague, Czechia
TSG-RAN WG1 Meeting #98bis 	14 – 18 October 2019    China

