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1. Overall Description:

RAN1 thanks RAN5 for their LS on information about allowing DTX on E-DPCCH and provides information on which option to use in the case where all the E-TFCI’s are blocked due to UE power headroom limitations.
RAN1 considers that Option 1 specified in the LS is the correct interpretation of the statement in section 5.2.1.3 of TS 25.211 [1] (Rel-6, v6.9.0). Specifically the statement was 

“E-DPDCH and E-DPCCH are always transmitted simultaneously, except for the following cases when E-DPCCH is transmitted without E-DPDCH:
- when E-DPDCH but not E-DPCCH is DTXed due to power scaling as described in [5] section 5.1.2.6, or
- during the ndtx E DPDCH idle slots if nmax>ntx1 as described in [3] section 4.4.5.2. 
E-DPCCH shall not be transmitted in a slot unless DPCCH is also transmitted in the same slot.“

Option 1 was stated as

A DTX on E-DPCCH is expected in the case of E-TFCI restriction when all E-TFCIs get blocked due to power headroom. This is the correct interpretation according to RAN1.
2. Actions:

RAN5 is kindly asked to take the above information into account.
3. References

[1]
3GPP TS 25.211: "Physical channels and mapping of transport channels onto physical channels   (FDD)".
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