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During GERAN 23, the document GP-050240 was agreed. The reason for change is stating :

“According to 3GPP TS 44.060 section 5.6.3.2 ‘the "NC Frequency List" does not impact the serving cell parameters.’ Therefore it is not possible to set GPRS cell re-selection parameters for the serving cell by means of a Packet Measurement Order message or a Packet Cell Change Order message. »

If we look at now at HCS Structure definition :

HCS struct

If the HCS struct is omitted for the serving cell, HCS is not used and the HCS parameters for the other cells shall be neglected i.e the HCS signal strength threshold shall be set to infinity for all cells. Otherwise PRIORITY_CLASS and HCS_THR are defined. The use of the HCS parameters is defined in 3GPP TS 05.08.

Question :

In the test 20.22.23, the notion of priority of cell is tested, but after the use of a Packet Measurement Order.

How the MS should handle the notion of priority for all the cell if no “HCS Structure” for the serving cell is present in the PMO ?
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