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1. Overall Description

SA4 thanks CT4 for their incoming reply LS (C4-164271) on “Introduction of simulcast and pause-resume usage into MMCMH” and for their comments, and is happy to provide CT working groups with more information regarding Multi-stream Multiparty Conferencing Media Handling (Annexes S and T in 3GPP TS 26.114).
The reply LS from CT4 included a few questions, for which SA4 can provide the following answers:

· Q1: Does the MSMTSI client need to support the full range of constraints currently specified in section 5 of IETF draft-ietf-mmusic-rid-07?
· A1: The MSMTSI client is only required to support the “pt=” parameter currently specified in section 5 of IETF draft-ietf-mmusic-rid-07. All other constraints parameters specified there are optional. If anyway included in an SDP offer, any unsupported constraints parameters can be negotiated away in the corresponding SDP answer.
· Q2: If support of the full range of constraints is not mandatory, which constraints are mandatorily required from an MSMTSI MRF perspective with the use cases currently described in the attached CR? If there is no mandatory required constraint, then CT4 suggests to SA4 to consider if support of option 2 is needed, or at least to explicitly indicate that it is optional.
· A2: As for the MSMTSI client, the MSMTSI MRF is only required to support the “pt=” parameter and all other constraints parameters are optional. This is now clearly stated in the attached CR.

· Q3: IETF draft-ietf-mmusic-rid-07 (currently) specifies constraints that can be applied only to video codecs. However subclause S.3.1 specifies:
The "a=rid" [154] identification of simulcast formats shall follow the same rules as specified for video in clause S.2.1.
CT4 assumes that only option 1 is applicable for audio media streams but would like to ask SA4 to confirm.
· A3: Although most currently defined constraints typically apply only to video media, at least the maximum bitrate constraint (“max-br”) can potentially be used also with audio media. This is also added as a note in the CR. Since use of any constraints is defined as optional, the mandatory part of the method for simulcast format identification is identical for both audio and video media, just as the quote from subclause S.3.1 says.
SA4#90 has agreed CR 26.114-0385 rev 1 (S4-161027), which is based on the draft CR previously sent to CT groups for information (S4-160784), taking CT4 comments (C4-164271) into account. This CR will be submitted from SA4#90 to TSG SA#73 for approval, and is attached for your information.
2. Actions:

To CT1, CT3, and CT4:

ACTION: SA4 kindly asks CT1, CT3, and CT4 to use the attached CR as the basis of their MMCMH_Enh-CT Rel-14 work and to keep SA4 informed.
3. Date of Next SA4 Meetings:
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