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1. Overall Description:
GSMA has sent a LS to CT4 on handling the leakage of sensitive information in the "RequestLine" field. CT4 provides the following answers for GSMA reference:
Q1: With respect to reformatting (clauses 5.3.2.3 and 6.2.5), the exact handling of in-query parameter names and values remains unclear. Are they included in the "RequestLine" (e.g. appended to the "path" component or placed into the "queryFragment" component), or processed in a different way? (This question partly arises due to the difference between “query” and “fragment” part of a URI according to sections 3.4 and 3.5 of RFC 3986).
Reply1: CT4 would like GSMA to clarify whether " in-query" means "query". If yes, the query parameter names and values are included in the "queryFragment" component of the "RequestLine".

Q2: While some 5G APIs encode parameter values inside the path component of the "RequestLine" field, others encode parameter names and values “in-query”, i.e. after the URI path. For example, while Annex A.3 of TS 29.503 specifies in-path parameter values in the URI 
{apiRoot}/nudm-uecm/v1/{ueId}/registrations/smf-registrations/{pduSessionId},
Annex A.2 of TS 29.510 (also see clause 5.3.2.2.5) defines multiple query parameters for the GET method on URI {apiRoot}/nnrf-disc/v1/nf-instances. One of these parameters is the SUPI. 
[bookmark: _Hlk157586547][bookmark: _Hlk157586567]In the above examples, the UEID and the SUPI are potentially sensitive according to Table 6.1.5.3.5-1 in TS 29.573. However, it appears that a “DataTypeEncPolicy” policy that includes “UEID” as one of the sensitive data types would have no effect on the copy of the UEID or SUPI included in the “RequestLine” because there appears to be no provision for encrypting the “RequestLine” either entirely or any of its components. Is this observation correct? How to ensure that all copies of sensitive information elements, including those encoded in “RequestLine”, are covered by a given “DataTypeEncPolicy” policy?
Reply2: Currently, two methods supported for encrypting of the components of URI:
1. Query parameters in the URI can be encrypted by setting "ieLoc" as "URI_PARAM", "ieType" as "UEID", and "reqIe" as the the name of the URI query attribute to be protected.
2. The entire URI can be encrypted by setting "ieLoc" as "HEADER", "ieType" as "UEID", and "reqIe" as the name of the HTTP header to be protected.

[bookmark: _Hlk157587192]Q3: Similar as above, a given parameter value encoded as a path component may need to be modifiable by an intermediary, e.g. an IPX provider. How to indicate such a policy and what are the relevant PRINS processing rules? (Note that, while the "IeLocation" structure, Table 6.1.5.3.6-1, contains a provision for “URI_PARAM”, it contains no provision for the "RequestLine” path component.)
Reply3: Attributes in the path component are defined in the HTTP header, referring to clause 8.1.2.3 of RFC 7540. Therefore, the "IeLocation" structure contains a provision for the "RequestLine" path component, and the enumeration value of which is "HEADER".
[bookmark: _GoBack]
2. Actions:
To GSMA group.
ACTION: CT4 kindly asks GSMA to take the above information into consideration.

3. Date of Next CT4 Meetings:
CT4 Meeting calendar can be found at:
https://www.3gpp.org/dynareport?code=Meetings-C4.htm

