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1. Introduction
CT1#96 is CT1's final meeting for Rel-13. 

However, there some issues that CT1 needs input from SA3 so that CT1 can progress the Stage 3. 

CT1 discussed and agreed the following set of questions during their adhoc meeting.

2. Discussion
IdM client registration:
It is CT1's understanding in that SA3 this week agreed to pCR s3-160014. Contained in that pCR is the following:
"B.2 MCPTT Client Registration

Before an MCPTT client can obtain ID tokens and access tokens (required to access MCPTT resource servers) it shall first be registered with the IdM server of the server provider as required by OpenID Connect 1.0.  The method by which this is done is not specified by this profile.   For native MCPTT clients, the following information shall be registered:

-
The client is issued a client identifier.  The client identifier represents the client’s registration with the authorisation server, and enables the IdM server to reference parameters associated with that client’s registration when being requested for an access token by the MCPTT client. 

-
Registration of the client’s redirect URIs

...”

The concern of CT1 is that not having a prescribed method of performing IdM client registration may result in an incomplete standard for MCPTT R13.

Question-2: What is SA3's rationale behind not specifying a method for IdM client registration?
Question-3: Can the specification be considered complete without a prescribed method for IdM client registration?

Protection of access token in Service Authorisation:
After the IdM client has acquired an access token via the user authentication procedure, it needs to be presented to the MCPTT server for MCPTT service authorisation. In doing so, the access token needs to be protected.

Question-4: Does SA3 have a recommendation on how the access token is to be protected in a SIP message (the specific SIP message being TBD) the MCPTT client sends for service authorisation to the MCPTT server?

Multi-hop path for MCPTT calls:

MCPTT calls may have up to four MCPTT servers in the path between any two MCPTT clients. Data needed to be accessed by servers in the path of a call will need to be encrypted/de-encrypted on a hop-by-hop basis (if encryption is used). Please see CT1 contribution C1ah-160046 distributed on the SA3 reflector for further background.
Question-5: Is SA3 aware that there may be up to four MCPTT servers in the path of an MCPTT call?

PCK and PCK-ID encoding Private call SDP

Regarding private call key distribution:

Question-6: Is IETF RFC 4567 proper reference for the encoding of the PCK and PCK-ID in the SDP offer for an MCPTT private call?
