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1. Overall Description:

3GPP TS 22.228 (since Rel-8), section 5 states:

-
It shall be possible for the network operator to request a UE to register on the IM CN Subsystem, provided that access to the PS domain is already available.

Note: 
the mechanisms by which the network operator requests the UE to perform an IMS registration may be outside the scope of the IMS.
When 3GPP TSG CT WG1 discussed solution proposals to fulfil this requirement, 3GPP TSG CT WG1 identified that the requirement above prevents the user of the UE from being able to control when not register with IMS (e.g. when the user does not want to use any IMS application). 

3GPP TSG CT WG1 would like to point out that:
1) The existing requirements in 3GPP°TS°24.229, subclause L.3.1.2 and B.3.1.2 already state the minimum requirements requiring a UE to register with IMS for purpose of voice communication in GPRS and EPS.

2) The UE is allowed to register with IMS at any time. 
3)
Application based mechanism to request a UE to register are out of scope of 3GPP Stage-3.

2. Actions:

To SA1 group.

ACTION: 
3GPP TSG CT WG1 kindly asks 3GPP TSG SA WG1 to answer the following questions:

Question-1): Whether the existing requirements in 3GPP°TS°24.229, subclause L.3.1.2 and B.3.1.2 above satisfy the Stage-1 requirement.
Question-2): If the answer to the Question-1 is "no", then for which use case the Stage-1 requirement is defined.
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