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1. Overall Description:
TS 23.586 clause 5.2.2 states:
Multiple candidate Located UEs may be discovered, in that case, the Located UE(s) is selected from the candidate Located UE list. The Located UE(s) is selected based on:
· Candidate list of Located UE(s), if available.
· Capabilities of the candidate Located UE(s), e.g. the supported Sidelink Positioning methods.
· The required positioning QoS.
· Whether the serving PLMN of candidate Located UE(s) is same with serving PLMN of Target UE.
· UE's information including whether UE is in coverage or not, UE's location, etc. 

TS 23.586 clause 5.2.3 states:
SL Positioning Server UE Discovery & Selection is performed by the Target UE, when it meets one or more of the following criteria:
· The Target UE and the discovered SL Reference UEs are currently not served by a network supporting Ranging/SL Positioning.
· The Target UE is not capable of performing SL Positioning Server UE functionalities or related positioning methods.
· The SL Reference UEs are not capable of performing SL Positioning Server UE functionalities or related positioning methods.
· UE's information including whether UE is in coverage or not, UE's location, etc.


CT1 would like to ask SA2 to provide feedback on the following:
Q1.	How does the target UE obtain "Capabilities of the candidate Located UE(s), e.g. the supported Sidelink Positioning methods" for located UE selection?

Q2.	Is the "The required positioning QoS" considered by the target UE, the LMF or both, for located UE selection? How is the positioning QoS supported by the located UE to be matched against "The required positioning QoS" obtained?

Q3.	Does "UE's information including whether UE is in coverage or not, UE's location, etc." include "coverage condition" or "UE's location" or both, and does it refer to the located UE's information (or SL positioning server UE's information), the target UE's information or both? If it refers to the located UE's information (or SL positioning server UE's information), how does the target UE obtain the located UE's information for located UE selection and and the SL positioning server UE's information for SL positioning server UE selection?

Q4.	How does the target UE obtain "related positioning methods" for SL positioning server UE selection?


2. Actions:
To SA WG2 group.
ACTION: 	CT WG1 asks SA WG2 group to provide feedback for the above questions.

3. Date of Next CT1 Meetings:
CT1#147                          	26th February   –1st March 2024                       Athens, Greece
CT1#148                          15th April- 19th April 2024                       China (TBC), CN
CT1#149                           27th May- 31st May 2024                       India, IN

