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1. Overall Description:
CT4 is currently developing the stage-3 functionality of the eNPN Work Item and would like to kindly ask for clarification to SA2 WG, on the following issues:

ISSUE 1
On the definition of SUPI and SUCI, CT4 currently has defined in 3GPP TS 23.003 the requirement where, for SNPN scenarios, the SUPI and SUCI shall be constructed with a NAI where the realm is always built based on the MCC/MNC/NID components of the SNPN. This is based on the requirements of global uniqueness of NID in clause 5.30.2.1 of TS 23.501. Also, clause 5.30.2.4.3 specifies: "When a UE performs Initial Registration to an SNPN, the UE shall indicate the selected PLMN ID and NID as broadcast by the selected SNPN to NG-RAN". However, clause 5.30.2.3 of TS 23.501 contains the following statement: "realm part of the NAI may include the NID of the SNPN". 
For UE Onboarding scenarios, CT4 is currently amending this specification to allow a UE ID where the realm of the NAI can take any free format (as long as it is compliant with the NAI syntax described in IETF RFC 7542).
QUESTION 1: CT4 would like to ask SA2 to clarify the requirements of TS 23.501 as to whether the realm is always built based on the MCC/MNC/NID components of the SNPN also for scenarios other than for onboarding.

ISSUE 2
Regarding the transfer of the Provisioning Server (PVS) for UE Onboarding, CT4 discussed about the correct interpretation and intention of the following stage-2 text, from 3GPP TS 23.501.
In clause 5.30.2.10.2.6 "Registration for UE onboarding", it is said:
"The AMF may be provided with PVS IP address(es) or PVS FQDN(s) from the DCS during authentication procedure."
CT4 discussed whether such addressing information (IP addresses and/or FQDNs) refer to a single PVS server or to distinct PVS servers.

In the former case (if it is meant to convey addressing info of a single PVS server), CT4 questioned whether multiple FQDNs need to be conveyed to the UE, and whether it would make more sense to just indicate a single FQDN and/or multiple IP addresses, under the assumption that all those IP addresses will point to the same PVS server and therefore any of them could be equally used by the UE. Also, CT4 wondered whether the requirement quoted above implies that the AMF may receive IP addresses OR FQDNs of the PVS server, but not both.

In the latter case (if it is meant to convey addressing info of multiple PVS servers), CT4 questions how such information would be used by the UE, given that there is no text in 3GPP TS 23.501 indicating whether those multiple servers are expected to be selected randomly, or with a given order and criteria (e.g., primary / stand-by).

QUESTION 2: Could SA2 provide feedback on the IP addressing requirements, to be sent to the UE, taking into account CT4's discussion mentioned above?


2. Actions:
To SA2 group.
ACTION: 	CT4 kindly ask SA2 to provide feedback by answering and commenting on the above questions.

3. Date of Next CT4 Meetings:
3GPP TSG CT4#108e			02/2022	E-Meeting
3GPP TSG CT4#109e			04/2022	E-Meeting

