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1	Overall description
SA2 thanks questions on MO-LR procedure and would like to provide answers below.

Q1:	In 5GC-MO-LR procedure, which information (GMLC Number or H-GMLC Address) is actually provided by the UE and used by the AMF to select the (H-)GMLC?

Answer:  In TS 23.273 the term “address of the GMLC” is used. The same term is used in TS 23.271 for CS, PS and EPC MO-LR. The format of the “address” is not defined by SA2 and is to be defined by stage-3 specifications. Further SA2 has not defined any requirements that format of “address” shall be identical in different Core NW domains. 

[bookmark: _Hlk82585872]Q2:	In 5GC-MO-LR procedure, which information (LCS Service Type or Service Identity) is actually provided by the UE and used by the GMLC to perform service privacy check?   

Answer:  In TS 23.273 the term “Service Identity” is used. The same term is used in TS 23.271 for CS, PS and EPC MO-LR. In stage-3 specifications for CS, PS and EPC (TS 24.030, 24.171, 24.080, 29.002 & 29.172) this term is mapped to parameter “LCSServiceTypeID”.  

It is SA2 understanding that in CS, PS and EPC it is implied that the H-GMLC maps the “LCSServiceTypeID” into a Service Identity parameter. It can be noted that the reverse mapping is made for MT-LR procedures. 

Further it is SA2 decision that the concept used in CS, PS and EPC shall be pursued also in 5GC. To facilitate stage-3 design, a clarifying CR to TS 23.273 has been endorsed and is attached. 

Note:  In the MO-LR procedure per TS 23.273 clause 6.2, the GMLC do not perform any “service privacy check”. The GMLC may however send Service Identity to LCS Client/AF to identify which service the location information is associated with. 

Q3:	What’s the consideration of backward compatibility with early release of LCS, if SA2/CT1 decides to select new mechanism different from 4G LCS?

Answer:  SA2 finds it acceptable, considering evolution of addressing formats in 3GPP, that the format of “address of the GMLC” may be different in different Core NW domains.          


2	Actions

To CT WG4 group
ACTION: 	SA2 kindly asks CT WG 4 to take above into account.
3	Dates of next TSG SA WG 2 meetings

3GPP TSG SA2 #148e	15 -19  November         2021	E-Meeting
3GPP TSG SA2 #149e	 14 – 25 February          2022	E-Meeting


