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1	Overall description
SA6 thanks CT3 for the LS on EDGEAPP user’s consent observations and related questions.
Question 1 to SA6: For the Eees_UEIdentfier API, whether a trusted EES can directly utilize the relevant 3GPP 5GC services or can only utilize the relevant 3GPP 5GC services via the NEF?
Answer 1: Before replying to CT3, SA6 would like to check with SA2 for AF interaction with NFs. SA6 will further update CT3 after receiving feedback from SA2.
Question to SA2: Since TS 23.502 clause 4.15.10 describes AF utilizing NEF service to obtain AF specific UE ID and clause 6.2.10 of TS 23.501 describes that a trusted AF can be allowed to directly interact with relevant NFs instead of using NEF, SA6 would like to ask SA2 whether a trusted AF can directly utilize UDM and BSF services to obtain AF specific UE ID in Rel-17. If so, what are the interaction details among those NFs without using NEF?
Question 2 to SA3, SA6: Whether the External Identifier used as GPSI needs user’s consent or not?
Answer 2: As mentioned in an editor’s note in clause 8.6.5.2 of TS 23.558, SA6 believe this is falling into SA3 remit to answer the question.
[bookmark: _Hlk104202531]Question 3 to SA3, SA6: Whether the token is needed or not for the user’s consent mechanism required in SA3 specification?
Answer 3: Regarding EDGE-3 Eees_UELocation API, the EAS may retrieve user consent before invoking EES service. Such a case is under study in TR 23.700-95 in Rel-18. Therefore, it is not supported in TS 23.558 in Rel-17 (see attached CR for clarification).
2	Actions
To CT3
ACTION: 	SA6 asks CT3 to kindly consider the information provided above in their work.
To SA2

ACTION: 	SA6 asks SA2 to provide answer for above question related to SA2.
3	Dates of next TSG SA WG 6 meetings
SA6#51-e              10th October – 19th October 2022 	            meeting
SA6#52                 14th November –  18th November 2022 	meeting

