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1	Overall description
SA1 thanks SA2 for their LS in S2-2203130.

SA1 has agreed the attached CR based on the responses below.

Q1: When a 5G ProSe UE-to-Network Relay offers emergency service support, does it imply that the ProSe UE-to-Network Relay needs to be responsible for Remote UE's emergency service according to local regulation, as indicated in TS 22.101, i.e. to support Remote UEs without SIM/USIM/ISIM, or for valid UEs only?

SA1 response to Q1:
ProSe UE-to-Network Relay offering emergency service support is required to support UEs as per emergency call requirements in TS22.101 clause 10.

Q2:  Since the 5G ProSe UE-to-Network Relay may be roaming, under which conditions would it be required that the emergency call is routed to PSAP of the same country as the Remote UE?

SA1 response to Q2:
The 5G ProSe UE-to-Network Relay routes emergency calls to a PSAP of the same country as the Remote UE.

Q3: Should the 5G ProSe UE-to-Network Relay and Remote UE be required to belong to the same PLMN?  For example, in case of network sharing where Remote and Relay UEs may be connected via different CN PLMNs.

SA1 response to Q3:
There is no restriction on whether the 5G ProSe UE-to-Network Relay and Remote UE need to belong to the same PLMN.

Q4: While a Relay UE is providing emergency connectivity services support for a Remote UE, if the Relay UE needs to make emergency access of its own, what if any requirements for the Relay UE to continue to provide emergency access to the Remote UE?  SA2 assumes that a Relay UE may provide emergency service access to only one Remote UE at any time.

SA1 response to Q4:
The Relay UE is not allowed to initiate its own emergency call until after the Remote UE emergency call has ended.

2	Actions
To SA2:
ACTION: 	SA1 asks SA2 to take the above clarification into account.
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