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1	Overall description
In RANP#90e, RAN4 was tasked to feedback their understanding to RAN2 by the end of the first meeting week of RAN4#98e (to allow RAN2 to finalize their work) on the following two questions  on BCS and support for intra-band EN-DC band combinations:
· A) Clarify if higher order (i.e. those band combinations which the UE indicates support for explicitly in UE capability signalling) EN-DC band combinations with a common band on the LTE and NR side such as DC_2A-7A-7A-66A-n66A and DC_2A-71A_n71A need to report a BCS for intra-band EN-DC (as defined in 38.101-3, section 5.3B.1), even if the UE doesn’t support the intra-band UL configurations DC_66A_n66A or DC_71A_n71A respectively. If the UE does not report the EN-DC BCS for such a combination, what can the network assume about the configuration limitations for the common bands (e.g. LTE band 71 and NR band n71) in the combination? 
· B) Resolve the general question of classification of intra-band EN-DC band combinations according to UL support. If the UE doesn't support UL on intra-band EN-DC part of a band combination, is band combination classified as "intra-band EN-DC band combination"?
In RAN4’s understanding, for an EN-DC band combination with a common band on the LTE and NR side, if a UE supports the UL configuration with both LTE and NR on the common band, then it is regarded as an intra-band EN-DC band combination with additional inter-band CA component of the LTE and NR”, otherwise, it is interpreted as “inter-band EN-DC”. Even though the EN-DC notation itself does not differentiate these two cases, the UL configuration on the common band is the key to understand which of the case a higher order EN-DC band combination belongs to. With such understanding, the answers to question A) and B) are clarified as:
Answer to A): A UE has to report the intra-band UL configuration for the common band for a higher EN-DC band combination consisting of the common band if it intends for the network to be aware that it does not support intra-band EN-DC on the common band, otherwise, the network interprets the higher EN-DC band combination as an intra-band EN-DC band combination. In this way, the legacy UE is not impacted.
Answer to B): If a UE does not support UL on intra-band EN-DC part of a band combination, the band combination is not classified as “intra-band EN-DC band combination”.
2	Actions
To RAN2
ACTION: 	

RAN4 kindly asks RAN2 to consider the above understanding from RAN4 if RAN2 needs to revisit the related signalling design.
3	Dates of next TSG RAN WG #4 meetings
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