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1 Background
In LS [1] RAN3 asks the following questions to RAN2:
· Question 1: Could TSG-RAN WG2 please clarify under what conditions the source RNC delivers the Measurement Report that "triggered the SRNS relocation" in the SRNS Relocation Info container?
· Question 2: Could TSG-RAN WG2 please clarify under what conditions this Measurement Report contains the OTD measurement?

· Question 3: Could TSG-RAN WG2 please clarify under what conditions an RNC can configure a UE capable of "SI acquisition for HO" to report the System Information for any encountered PSC?
2 Discussion
2.1 Question 1

The Serving RNS Relocation Procedure (SRNS Relocation) is R99 functionality, which enables transfer of the user plane and signaling connection in connected mode from source RNC to the target RNC. A container "SRNS RELOCATION INFO" is relayed by the MSC/SGSN from source RNC to target RNC. The IE "SRNS RELOCATION INFO" may, among others, optionally contain the IE "Measurement report", i.e. the measurements reported by the UE to the source RNC [1]. In the semantics description for this IE it is specified:

The source RNC should include the Measurement report the UE sent that triggered the SRNS relocation. This information could e.g. be used by the target RNC to set initial power when establishing a DCH.

From the semantics description it is clear that inclusion of the Measurement report is left to RNC implementation, i.e. it cannot be assumed that specific measurements are included in the IE "SRNS RELOCATION INFO". 
Answer 1: Inclusion of the Measurement report in the IE "SRNS RELOCATION INFO" is left to RNC implementation, i.e. it cannot be assumed that specific measurements are included.
2.2 Question 2

It is assumed that the OTD measurements refer to the IE "Cell synchronisation information" reported in the IE "Cell Measured Results" for intra- and inter-frequency cell measurements. 
The MEASUREMENT REPORT send by the UE contains cell synchronization information, when the UE is configured to report it. In section 8.6.7.7 "Cell Reporting Quantities" [1] it is specified that if the IE "Cell synchronisation information reporting indicator" is set to TRUE, the UE shall include the IE "Cell synchronisation information" in MEASUREMENT REPORT. 
Answer 2: The Measurement Report of the UE contains the cell synchronization information (OTD measurements) when the RNC has configured the UE to report these measurements.
2.3 Question 3

There are three separate and optional UE capabilities to indicate support for SI acquisition for HO (intra-frequency, inter-frequency and E-UTRA cells) [2]: 

Defines whether the UE supports, upon configuration of "Intra/Inter-frequency/E-UTRA SI Acquisition", acquisition of relevant information from a neighbouring intra/inter-frequency/E-UTRA cell by reading the SI of the neighbouring cell and reporting the acquired information to the network.
When the UE has indicated capability, and the UE has measured and reported PSCs (intra-/inter-frequency) and/or PCIs (E-UTRA) to the RNC, then the RNC can configure the UE to acquire the SI of the reported cell(s) by means of "Intra/Inter-frequency/E-UTRA SI Acquisition". In case of inter-frequency and E-UTRA, a single cell (one PSC/PCI) is configured for which the UE shall acquire system information. In case of intra-frequency, the UE can be configured to report a range of PSCs (UE is at minimum required to acquire the SI of the strongest PSC in those configured PSC ranges). For inter-frequency and E-UTRA SI acquisition the UE uses "autonomous gaps" to acquire the system information. 

The measurement reporting (e.g. reported PSCs) for a "legacy" UE, i.e. UE not supporting Handover into CSG (i.e. CSG Proximity Indication and SI Acquisition) follows the normal rules, i.e. the UE reports the PSCs included in the NCL for intra-frequency, inter-frequency and inter-RAT measurements. The UE may also report intra-frequency or inter-frequency (Rel-10) detected set cells, outside the NCL, when these detected set cell measurements are configured. 
A UE supporting Handover into CSG (Rel-9), when configured to report CSG proximity, may report "entering" CSG proximity (dependent on UE implementation). The network can then decide to configure the UE to measure intra-/inter-frequency CSG cells. The UE may then report detected CSG/Hybrid cells outside the NCL (i.e. so-called CSG set cells). 

Answer 3: If a UE, capable of "SI acquisition for HO" has reported a PSC to the RNC, the RNC is able to configure the UE to acquire the SI for the reported PSC (both inter-frequency and intra-frequency UTRAN). In case of intra-frequency UTRAN, the RNC may specify a range of PSCs (IE "CSG Intra-frequency cell info") for which the UE should perform SI acquisition ((UE is at minimum required to acquire the SI of the strongest PSC in those configured PSC ranges).
3 Summary

RAN2 is kindly requested to discuss the answers to the questions raised by RAN3 in LS [1]:
Answer 1: Inclusion of the Measurement report in the IE "SRNS RELOCATION INFO" is left to RNC implementation, i.e. it cannot be assumed that specific measurements are included.

Answer 2: The Measurement Report of the UE contains the cell synchronization information (OTD measurements) when the RNC has configured the UE to report these measurements.
Answer 3: If a UE, capable of "SI acquisition for HO" has reported a PSC to the RNC, the RNC is able to configure the UE to acquire the SI for the reported PSC (both inter-frequency and intra-frequency UTRAN). In case of intra-frequency UTRAN, the RNC may specify a range of PSCs (IE "CSG Intra-frequency cell info") for which the UE should perform SI acquisition ((UE is at minimum required to acquire the SI of the strongest PSC in those configured PSC ranges).
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