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Introduction
 In this contribution, we discuss the remaining issue on DCI interpretation for multi-PDSCH/PUSCH scheduling when active BWP is switched.
Discussions
In RAN1#112bis-e, the issue of whether the CBGTI field should be included in a multi-PUSCH scheduling DCI with BWP switching was examined by RAN1. After extensive discussions, a consensus was reached on a solution that avoided changes to the specification, by implementing a scheduling constraint to bypass such situations. However, agreement could not be reached on how to interpret the TDRA field; specifically, whether the PUSCH indicated by the TDRA field in the UL grant refers to PUSCH in the active BWP or in the indicated BWP.

For the above issue were further discussed in RAN1#114, and the group agreed on two possible interpretations below:

Interpretation #1
· To determine DCI field sizes of NDI/RV for PDSCH and NDI/RV/CBGTI/UL-SCH indicator for PUSCH,
· The number of scheduled PDSCHs (or PUSCHs) indicated by the Time domain resource assignment (TDRA) field is determined based on the TDRA field configuration for the active bandwidth part.
· If BWP switching is indicated, UE is required to interpret TDRA field twice (i.e., one is based on TDRA field configuration for the active bandwidth part and the other is based on that for the indicated bandwidth part).

Interpretation #2
· [bookmark: _Hlk146573705]To determine DCI field sizes of NDI/RV for PDSCH and NDI/RV/CBGTI/UL-SCH indicator for PUSCH when BWP switching field indicates a bandwidth part other than the active bandwidth part,
· If the active BWP is configured with multi-PDSCH (or multi-PUSCH) scheduling,
· The number of scheduled PDSCHs (or PUSCHs) indicated by the Time domain resource assignment (TDRA) field is determined based on the TDRA field configuration for the indicated bandwidth part.
· Otherwise, if the active BWP is NOT configured with multi-PDSCH (or multi-PUSCH) scheduling,
· The above DCI field sizes follow the same value as single-PUSCH scheduling.

For interpretation 1, the DCI size determination is based on the maximum between DCI size scheduling one/multiple PUSCH for the active BWP, and the TDRA field interpretation is also based on the active BWP configuration. Then the UE determines the sizes of all DCI fields based on the configuration for the active BWP. If BWP indicator field indicates the BWP other than the active BWP, the UE determines the TDRA field based on the indicated BWP configuration.

For interpretation 2, it is more straightforward in the sense that the TDRA field interpretation is based on the indicated BWP configuration and the UE determines the sizes of DCI fields for NDI/RV based on the number of scheduled PxSCH(s) indicated by TDRA field. 

Since the DCI signifies a BWP switch, logically, it should indicate what is being scheduled, and whatever is being scheduled should be in the designated BWP. DCI field in case BWP switching should be interpreted by the indicated BWP, which is aligned with the existing design principle. This is also simpler as in such way there are virtually no extra specification impact.

Proposal 1:   To determine DCI field sizes of NDI/RV for PDSCH and NDI/RV/CBGTI/UL-SCH indicator for PUSCH when BWP switching field indicates a bandwidth part other than the active bandwidth part,
· If the active BWP is configured with multi-PDSCH (or multi-PUSCH) scheduling,
· The number of scheduled PDSCHs (or PUSCHs) indicated by the Time domain resource assignment (TDRA) field is determined based on the TDRA field configuration for the indicated bandwidth part.
· Otherwise, if the active BWP is NOT configured with multi-PDSCH (or multi-PUSCH) scheduling,
· The above DCI field sizes follow the same value as single-PUSCH scheduling.

[bookmark: _Ref36559580]Conclusion
In this contribution, we provide our views regarding the remaining issue on DCI interpretation for multi-PDSCH/PUSCH scheduling when active BWP is switched. We have the following proposal:

Proposal 1:   To determine DCI field sizes of NDI/RV for PDSCH and NDI/RV/CBGTI/UL-SCH indicator for PUSCH when BWP switching field indicates a bandwidth part other than the active bandwidth part,
· If the active BWP is configured with multi-PDSCH (or multi-PUSCH) scheduling,
· The number of scheduled PDSCHs (or PUSCHs) indicated by the Time domain resource assignment (TDRA) field is determined based on the TDRA field configuration for the indicated bandwidth part.
· Otherwise, if the active BWP is NOT configured with multi-PDSCH (or multi-PUSCH) scheduling,
· The above DCI field sizes follow the same value as single-PUSCH scheduling.
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