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Overall Description
RAN1 thanks RAN4 for their LS on Pemax,c of S-SSB transmission and would like to provide a reply to the included questions.
	Question 1: RAN4 agreed not to define PEMAX,c for S-SSB configured Tx Power in TS38.101-1 as highlighted yellow below and would like to know if this can have any impact to RAN1/2, for example, Pcompensation defined in idle mode procedure in TS 38.304.
6.2E.4          Configured transmitted power for V2X
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The NR V2X UE is allowed to set its configured maximum output power PCMAX,f,c for carrier f of serving cell c in each slot. The configured maximum output power PCMAX,f,c is set within the following bounds:
PCMAX_L,f,c ≤  PCMAX,f,c  ≤  PCMAX_H,f,c with
    PCMAX_L,f, c = MIN {PEMAX,c,  PPowerClass, V2X – MAX(MAX(MPRc , A-MPRc) + DTIB,c , P-MPRc), PRegulatory,c }
PCMAX_H,f, c = MIN {PEMAX,c, PPowerClass, V2X,  PRegulatory,c }
where
-  PCMAX,f,c is configured for PSSCH\PSCCH, S-SSB and PSFCH, respectively;
-  For the total transmitted power PCMAX,PSSCH/PSCCH, PEMAX,c is the value given by IE sl-maxTransPower, defined by TS 38.331.
-  For the total transmitted power PCMAX,S-SSB, the PCMAX_L,f,c and PCMAX_H,f,c are defined as follows:
PCMAX_L,f,c = MIN {PPowerClass, V2X – MAX(MAX(MPRc , A-MPRc) + DTIB,c , P-MPRc), PRegulatory,c}
PCMAX_H,f,c = MIN {PPowerClass, V2X,  PRegulatory,c}

RAN4 would like to know if there is an impact on RAN1 and RAN2 about the agreement RAN4 made on S-SSB.



The below transmit power equation in TS 38.213, uses PCMAX from TS 38.101-1 as an input and hence no impact to on RAN1 specifications is expected:
	[bookmark: _Toc36498205][bookmark: _Toc45699233][bookmark: _Toc90376720]16.2.0	S-SS/PSBCH blocks
A UE determines a power  for an S-SS/PSBCH block transmission occasion in slot  on active SL BWP  of carrier  as
	 [dBm]
where
-	 is defined in [8-1, TS 38.101-1]  
-	 is a value of dl-P0-PSBCH if provided; else,  
-	 is a value of dl-Alpha-PSBCH, if provided; else,  
-	 when the active SL BWP is on a serving cell , as described in clause 7.1.1 except that
-	the RS resource is the one the UE uses for determining a power of a PUSCH transmission scheduled by a DCI format 0_0 in serving cell  when the UE is configured to monitor PDCCH for detection of DCI format 0_0 in serving cell 
-	the RS resource is the one corresponding to the SS/PBCH block the UE uses to obtain MIB when the UE is not configured to monitor PDCCH for detection of DCI format 0_0 in serving cell 
-	 is a number of resource blocks for a S-SS/PSBCH block transmission with SCS configuration 



Actions
To RAN4:
Action: RAN1 kindly asks RAN4 to take the above reply into account for further work.
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