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1 Introduction
A RAN4 LS was sent to RAN1 [1], where the following question was asked:
Question 1: RAN4 agreed not to define PEMAX,c for S-SSB configured Tx Power in TS38.101-1 as highlighted yellow below and would like to know if this can have any impact to RAN1/2, for example, Pcompensation defined in idle mode procedure in TS 38.304.
6.2E.4          Configured transmitted power for V2X
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The NR V2X UE is allowed to set its configured maximum output power PCMAX,f,c for carrier f of serving cell c in each slot. The configured maximum output power PCMAX,f,c is set within the following bounds:
PCMAX_L,f,c ≤  PCMAX,f,c  ≤  PCMAX_H,f,c with
    PCMAX_L,f, c = MIN {PEMAX,c,  PPowerClass, V2X – MAX(MAX(MPRc , A-MPRc) + DTIB,c , P-MPRc), PRegulatory,c }
PCMAX_H,f, c = MIN {PEMAX,c, PPowerClass, V2X,  PRegulatory,c }
where
-  PCMAX,f,c is configured for PSSCH\PSCCH, S-SSB and PSFCH, respectively;
-  For the total transmitted power PCMAX,PSSCH/PSCCH, PEMAX,c is the value given by IE sl-maxTransPower, defined by TS 38.331.
-  For the total transmitted power PCMAX,S-SSB, the PCMAX_L,f,c and PCMAX_H,f,c are defined as follows:
PCMAX_L,f,c = MIN {PPowerClass, V2X – MAX(MAX(MPRc , A-MPRc) + DTIB,c , P-MPRc), PRegulatory,c}
PCMAX_H,f,c = MIN {PPowerClass, V2X,  PRegulatory,c}
RAN4 would like to know if there is an impact on RAN1 and RAN2 about the agreement RAN4 made on S-SSB.
RAN1 was asked to provide feedback on the above question. In this contribution, we discuss how to draft the reply LS to RAN4.
2 Discussions
As per TS 38.213, the determination of power for S-SS/PSBCH blocks depends on , which is defined in [8-1, TS 38.101-1]:
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A UE determines a power  for an S-SS/PSBCH block transmission occasion in slot  on active SL BWP  of carrier  as
	 [dBm]
where
-	 is defined in [8-1, TS 38.101-1] 
-	 is a value of dl-P0-PSBCH if provided; else,  
-	 is a value of dl-Alpha-PSBCH, if provided; else,  
-	 when the active SL BWP is on a serving cell , as described in clause 7.1.1 except that
-	the RS resource is the one the UE uses for determining a power of a PUSCH transmission scheduled by a DCI format 0_0 in serving cell  when the UE is configured to monitor PDCCH for detection of DCI format 0_0 in serving cell 
-	the RS resource is the one corresponding to the SS/PBCH block the UE uses to obtain MIB when the UE is not configured to monitor PDCCH for detection of DCI format 0_0 in serving cell 
-	 is a number of resource blocks for a S-SS/PSBCH block transmission with SCS configuration 


From RAN1 perspective,  is subjected to what RAN4 defines, and therefore there is no RAN1 spec impact if RAN4 agrees not to use a (pre-)configured value to define the PEMAX,c for S-SSB TX power in TS 38.101-1.
Proposal 1:  Reply to RAN4 as follows:
· From RAN1 perspective,  is subject to what RAN4 defines, and therefore there is no RAN1 specification impact from RAN4 agreements.
3 Conclusions
Following proposals were made:
Proposal 1:  Reply to RAN4 as follows:
· From RAN1 perspective,  is subject to what RAN4 defines, and therefore there is no RAN1 specification impact from RAN4 agreements.
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