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[bookmark: OLE_LINK13][bookmark: OLE_LINK14]In this contribution, we share our views on SFN-based CORESET#0 issue for HST-SFN in draft CR. 
 Discussion
When Type-0/0A/1/2 PDCCH CSS is associated with SFN-based CORESET, how does the UE receive the SI, msg2 and paging in the CORESET with the first TCI state or both TCI states should be further discussed, especially for CORESET#0.
	Agreement
If PDCCH candidates in CSS 3 are associated with CORESET that is activated with two TCI states and configured with enhanced SFN scheme 1 or TRP based pre-compensation, both TCI states can be applied for the CSS reception. 
· FFS: Whether/How specification change is needed is up to the editor
Agreement
For the response to RAN2 LS (in R1-2200886), the following is agreed
	Question: RAN2 would like to ask whether “Enhanced TCI state indication for UE specific PDCCH MAC CE” can be applied to CORESET zero or not.


· RAN1 response: There is no restriction in RAN1 on whether enhanced TCI state indication for UE specific PDCCH MAC CE can be applied to CORESET zero.


Backward compatibility of system information reception for legacy UEs
In general, system information such as SIB1, OSI and paging are broadcast from the network. Therefore, when the CORESET is indicated with two TCI states and the system information is transmitted in the SFN manner, legacy UEs in the network would not be able to receive the system information correctly, since they can only track one TRS based on the indicated TCI state. The following figures show the received QPSK symbols of the Rel-17 UEs and legacy UEs, when they receive the SFN-based system information.
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(a) Rel-17 UE, 3km/h
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(b) Legacy UE, 3km/h
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(c) Rel-17 UE, 500km/h
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(d) Legacy UE, 500km/h



From the above evaluation results, it can be found that the performance of the legacy UE to demodulate the system information is non-acceptable. That means deploying SFN-based system information in a network will sacrifice the performance of legacy UEs.
There is non-acceptable performance degradation for legacy non-SFN receiver UEs to receive SFN based system information. 
Issue on Type-0/0A/2 PDCCH CSS reception for Rel-17 UE
When a Rel-17 UE is indicated with two TCI states for CORESET #0, the related Rel-17 UE behavior is unclear regarding whether the reception is based on SFN or non-SFN assumption for Type-0/0A/2 CSS reception.
In the spec TS 38.213, the following PDCCH monitoring behavior in search space#0 is specified. 
	If a UE is provided a zero value for searchSpaceID in PDCCH-ConfigCommon for a Type0/0A/2-PDCCH CSS set, the UE determines monitoring occasions for PDCCH candidates of the Type0/0A/2-PDCCH CSS set as described in Clause 13, and the UE is provided a C-RNTI, the UE monitors PDCCH candidates only at monitoring occasions associated with a SS/PBCH block, where the SS/PBCH block is determined by the most recent of 
-	a MAC CE activation command indicating a TCI state of the active BWP that includes a CORESET with index 0, as described in [6, TS 38.214], where the TCI-state includes a CSI-RS which is quasi-co-located with the SS/PBCH block, or 
-	a random access procedure that is not initiated by a PDCCH order that triggers a contention-free random access procedure


Following the above specification and previous assumption that system information cannot be broadcast in SFN manner, if CORESET#0 is indicated with two TCI states, there would be two CSI-RS resources as the QCL sources in the two TCI states separately, and each CSI-RS resource is QCL-ed with one SS/PBCH block. Therefore, when Type0/0A/2-PDCCH CSS set is configured as search space#0 which is associated with SFN-based CORESET#0, UE needs to monitor PDCCH candidates at monitoring occasions associated with two SS/PBCH blocks if both TCI states are applied for the CSS reception. Thus in this case, UE would monitor the PDCCH on two TDM-based monitoring occasions rather than SFN-based. This is problematic at least in the following aspects:
· The corresponding behavior needs to be explicitly spelled out and in the specification since the behavior is never assumed like this, if there is a different understanding between the network and UE, the BD counting would be misaligned between two sides.
· Monitoring two TDM occasions for the same information is a waste of UE BD capability.
The Rel-17 UE behavior for the reception of Type-0/0A/2 PDCCH CSS needs to be clarified when UE is indicated with two TCI states for CORESET#0.
When UE monitors two TDM occasions for the reception of Type-0/0A/2 CSS, there is a waste of UE BD capability.
Based on the above analysis, it is preferred to clarify that UE only monitors one of the monitoring occasions associated with one of the TCI states indicated to CORESET#0, e.g., UE can monitor PDCCH candidates in type 0/0A/2 CSS only at monitoring occasions associated with the SS/PBCH block QCL-ed with the CSI-RS resource in the first TCI state.
If Type0/0A/2-PDCCH CSS are associated with CORESET#0 activated with two TCI states, the first TCI state is applied for the Type0/0A/2-PDCCH CSS PDCCH reception.
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