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	Reason for change:
	1) When the UE is e.g. configured with 1-symbol CORESET with the fist 3 symbols in a slot as a search space set, and the UE scheduled with a PUSCH in a DCI on an earlier symbol and a PDSCH in a later symbol in the same search space set, the current specification could be interpreted as if the UE may drop the DCI scheduling the PDSCH according to the yellow highlighted text of clause 9.

A UE does not expect to detect a DCI format scheduling a PDSCH reception or a SPS PDSCH release and indicating a resource for a PUCCH transmission with corresponding HARQ-ACK information in a slot if the UE previously detects a DCI format scheduling a PUSCH transmission in the slot and if the UE multiplexes HARQ-ACK information in the PUSCH transmission. 

2) When a UE configured with two CCs, it is not clear how the cDAI/tDAI are counted as the yellow highlighted in the paragraph in subclause 9.1.3.1 can be interpreted in two ways when e.g. 1 symbol CORESET with first 3 symbols of the slot are configured to contain a search space. This is because it is not clear what constitutes as a start of a search space set.


The set of PDCCH monitoring occasions for DCI format 1_0 or DCI format 1_1 for scheduling PDSCH receptions or SPS PDSCH release is defined as the union of PDCCH monitoring occasions across active DL BWPs of configured serving cells, ordered in ascending order of start time of the search space set associated with a PDCCH monitoring occasion. The cardinality of the set of PDCCH monitoring occasions defines a total number  of PDCCH monitoring occasions.


Interpretation 1: Even tough there are 3 symbols where PDCCH could be transmitted, they are all part of just one search space set, so the “start time of the search space set” is symbol 0 regardless of where DCI is actually transmitted
[image: ]

Interpretation 2: The start time of the search space set is the symbol of the search space in which DCI is transmitted
[image: ]

	
	

	[bookmark: _Hlk61606190]Summary of change:
	Subclause 9: Clarify that the “previously detected DCI” refers to a DCI in an earlier search space set so that scheduling a PDSCH and a PUSCH in the same search space set is allowed even with the PDSCH-scheduling DCI in a later symbol than the PUSCH-scheduling DCI.

Subclause 9.1.3.1:

	
	

	Consequences if not approved:
	1) The UE may drop the PDSCH-scheduling DCI if it is in an earlier symbol of the same search space set
2) The cDAI/tDAI ordering remains open to interpretation 
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	Other comments:
	Isolated impact analysis
1) If a UE is implemented according to the CR for subclause 9 and the gNB is not, the gNB may erroneously think that the UE cannot be scheduled with a PDSCH with a DCI on a later symbol of the same slot than a DCI scheduling a PUSCH. 
If the gNB is implemented according to the CR for subclause 9 and the UE is not, the UE may erroneously drop the PDSCH scheduled with a DCI on a later symbol of the same slot than a DCI scheduling a PUSCH
2) [bookmark: _GoBack]If the gNB is implemented according to interpretation 1 and the UE according to interpretation 2 of the subclause 9.1.3.1 or vice-versa, the cDAI/tDAI are counted differently leading to different understanding of the HARQ-ACK bits.
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[bookmark: _Ref500250940][bookmark: _Toc51963701][bookmark: _Toc44877070][bookmark: _Toc26719410][bookmark: _Toc20311585][bookmark: _Toc12021473]<Unchanged parts are omitted>
[bookmark: _Toc51963694][bookmark: _Toc44877063][bookmark: _Toc26719403][bookmark: _Toc20311578][bookmark: _Toc12021466]9	UE procedure for reporting control information
If a UE is configured with a SCG, the UE shall apply the procedures described in this clause for both MCG and SCG.
-	When the procedures are applied for MCG, the terms 'secondary cell', 'secondary cells' , 'serving cell', 'serving cells' in this clause refer to secondary cell, secondary cells, serving cell, serving cells belonging to the MCG respectively.
-	When the procedures are applied for SCG, the terms 'secondary cell', 'secondary cells', 'serving cell', 'serving cells' in this clause refer to secondary cell, secondary cells (not including PSCell), serving cell, serving cells belonging to the SCG respectively. The term 'primary cell' in this clause refers to the PSCell of the SCG.
If the UE is configured with a PUCCH-SCell, the UE shall apply the procedures described in this clause for both primary PUCCH group and secondary PUCCH group
-	When the procedures are applied for the primary PUCCH group, the terms 'secondary cell', 'secondary cells' , 'serving cell', 'serving cells' in this clause refer to secondary cell, secondary cells, serving cell, serving cells belonging to the primary PUCCH group respectively.
-	When the procedures are applied for secondary PUCCH group, the terms 'secondary cell', 'secondary cells', 'serving cell', 'serving cells' in this clause refer to secondary cell, secondary cells (not including the PUCCH-SCell), serving cell, serving cells belonging to the secondary PUCCH group respectively. The term 'primary cell' in this clause refers to the PUCCH-SCell of the secondary PUCCH group.
If a UE is configured for NR-DC operation, the UE does not expect to be configured with a PUCCH-SCell.
If a UE would transmit on a serving cell a PUSCH without UL-SCH that overlaps with a PUCCH transmission on a serving cell that includes positive SR information, the UE does not transmit the PUSCH. 
If a UE would transmit CSI reports on overlapping physical channels, the UE applies the priority rules described in [6, TS 38.214] for the multiplexing of CSI reports.
If a UE has overlapping resources for PUCCH transmissions in a slot and at least one of the PUCCH transmissions is with repetitions over multiple slots, the UE first follows the procedures described in Clause 9.2.6 for resolving the overlapping among the resources for the PUCCH transmissions.
If a UE 
-	would multiplex UCI in a PUCCH transmission that overlaps with a PUSCH transmission, and 
-	the PUSCH and PUCCH transmissions fulfill the conditions in Clause 9.2.5 for UCI multiplexing, 
the UE 
-	multiplexes only HARQ-ACK information, if any, from the UCI in the PUSCH transmission and does not transmit the PUCCH if the UE multiplexes aperiodic or semi-persistent CSI reports in the PUSCH;
-	multiplexes only HARQ-ACK information and CSI reports, if any, from the UCI in the PUSCH transmission and does not transmit the PUCCH if the UE does not multiplex aperiodic or semi-persistent CSI reports in the PUSCH.



A UE does not expect to multiplex in a PUSCH transmission in one slot with SCS configuration  UCI of same type that the UE would transmit in PUCCHs in different slots with SCS configuration  if . 
A UE does not expect a PUCCH resource that results from multiplexing overlapped PUCCH resources, if applicable, to overlap with more than one PUSCHs if each of the more than one PUSCHs includes aperiodic CSI reports.
A UE does not expect to detect a DCI format scheduling a PDSCH reception or a SPS PDSCH release and indicating a resource for a PUCCH transmission with corresponding HARQ-ACK information in a slot if the UE in an earlier search space setpreviously detecteds a DCI format scheduling a PUSCH transmission in the slot and if the UE multiplexes HARQ-ACK information in the PUSCH transmission. 
If a UE multiplexes aperiodic CSI in a PUSCH and the UE would multiplex UCI that includes HARQ-ACK information in a PUCCH that overlaps with the PUSCH and the timing conditions for overlapping PUCCHs and PUSCHs in Clause 9.2.5 are fulfilled, the UE multiplexes only the HARQ-ACK information in the PUSCH and does not transmit the PUCCH. 
<Unchanged parts are omitted>
9.1.3.1	Type-2 HARQ-ACK codebook in physical uplink control channel


A UE determines monitoring occasions for PDCCH with DCI format 1_0 or DCI format 1_1 for scheduling PDSCH receptions or SPS PDSCH release on an active DL BWP of a serving cell , as described in Clause 10.1, and for which the UE transmits HARQ-ACK information in a same PUCCH in slot  based on

-	PDSCH-to-HARQ_feedback timing indicator field values for PUCCH transmission with HARQ-ACK information in slot  in response to PDSCH receptions or SPS PDSCH release

-	slot offsets  [6, TS 38.214] provided by time domain resource assignment field in DCI format 1_0 or DCI format 1_1 for scheduling PDSCH receptions and by pdsch-AggregationFactor, when provided.

[bookmark: _Hlk61608393]The set of PDCCH monitoring occasions for DCI format 1_0 or DCI format 1_1 for scheduling PDSCH receptions or SPS PDSCH release is defined as the union of PDCCH monitoring occasions across active DL BWPs of configured serving cells, ordered in ascending order of start time of the search space set associated with a PDCCH monitoring occasion. The start time of a search space set is defined as the first symbol of a given slot in which the UE monitors a PDCCH of the search space set. The cardinality of the set of PDCCH monitoring occasions defines a total number  of PDCCH monitoring occasions.
<Unchanged parts are omitted>
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