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1. Overall Description:

SA3 would like to thank SA4 on their LS on security issues of PSS service (S3-110035/S4-110175). SA3 would like to provide the following feedback to the questions in the LS.
Question 1: Does 3GPP SA3 have any completed or ongoing work to fullfil the security requirements in section 6 of TS22.233?
SA3 answer: The Security section 6 of TS22.233 is quite short and is copied below for your convenience. 
“The user shall be able to use the PSS in a secure manner. Mechanisms shall be provided to ensure that the media objects are only sent to and accessed by the intended end-user(s). 

The “Security Threats and Requirements” specified in 21.133 [2] shall not be compromised.

•
PSS shall support end-to-end security (e.g. between the server and the Streaming client).”
SA3 does not have any ongoing or completed work to fulfil the requirements above, because the security mechanism to fulfil the above requirements is specified in SA4 TS26.234. However, it should be noted that the following sentence in section 6 is obsolete “The “Security Threats and Requirements” specified in 21.133 [2] shall not be compromised.” 
This is because TS21.133 has deliberately not been updated after Release 4. This is indicated in the 3GPP specification page which mentions that beyond Release 4 the content of TS21.133 is contained in individual specifications. 
However, TS21.133 does not contain any PSS specific security requirements and SA3 considers the security requirements above to be sufficient even without that sentence. Therefore SA3 recommends SA1 to simply delete the sentence from their specification TS22.233. 
Question 2: Does 3GPP SA3 consider the support of RFC2818 to be sufficient to fulfill the PSS existing security requirements?
SA3 answer: RFC 2818 specifies how to use HTTP on top of TLS. SA3 considers TLS to be sufficient to fulfil the existing PSS security requirements. However, SA3 would like to ask SA4 to add a reference to the general TLS profile which is to be used for TLS within 3GPP. The TLS profile is specified in Annex E of TS33.310. 
In addition, SA3 is of the opinion that the use of TLS is recommended, and therefore the requirement to use TLS should be “should” instead of “may“ in order to meet the security requirements in TS22.233. 
A proposed wording for TS26.234 clause 12.7.2 to reflect this is as follows: 
Transport security in adaptive HTTP streaming is achieved using the HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) as specified in RFC2818 [105] and TLS as specified in TLS profile of Annex E in TS 33.310[x1]. HTTPS and TLS should be used to authenticate the server and to ensure secure transport of the content from server to client. 
2. Actions:

To SA1 and SA4 group.

ACTION: 
SA3 kindly asks SA1 and SA4 to take the above information into account. 
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