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1. Overall Description:

CT4 is working on the stage 3 impacts on AESE.
During our analysis we identified some question and points to be considered by stage 2:
I) Overwriting of CP parameter set(s)

In TS 23.682 sub-clause 5.10.2 the NOTE2 talks about overwriting of CP sets. The NOTE2 mentions the same SCS/AS or another SCS/AS , but not what happens if it is the same or different SCEFs. CT4's understanding is:


A) Overwriting is allowed when the request is from the same SCEF and the CP parameter provisioning procedure shall be treated as a configuration update procedure. If there is a clash in one part of the CP set in a request with stored CP parameter, the overwriting is for the whole CP parameter set assigned to the SCEF reference ID. This means the CP parameter sets belonging to the old SCEF reference ID are cancelled and the new SCEF reference ID are stored. This has to be done in the HSS and in the MME. However currently stage 2 doesn’t define an update (or) delete procedure for the CP parameter sets. 


Question 1: Does SA2 agree with this understanding and intend to introduce a CP parameter update procedure?

B) If the request comes from a different SCEF than the SCEF which has send the CP parameter sets earlier, the HSS shall reject the request.


Question 2: Does SA2 agree with this?
II) 3GPP TS 23.682 sub-clause 5.10 mentions the parameter "validity time" in the procedure description and a "Scheduled communication time" in the Table 5.10.1-1. CT4's understanding is that the description of "validity time" by SA2 implies the Scheduled Communication Time. CT4 also felt that a separate time called "period of validity" will be required to indicate how long the CP parameter set is valid (define an expiration time for the CP parameter set). 

Question 3: CT4 kindly asks SA2 to clarify if CT4's understanding of the "validity time" description in TS 23.682 is correct and if yes, whether adding an additional "period of validity" is applicable.
III) For MONTE we have the possibility to delete events. CT4 felt it would be beneficial to add a delete mechanism for the CP parameter set as well using the SCEF Reference ID as the key similar as for MONTE (SCEF Reference ID for deletion). 

Question 4: CT4 kindly asks SA2 to consider the above.
Furthermore CT4 would like to inform SA2 that CT4 has agreed to structure the messages in a way that allows the combination of Monitoring events and CP parameter sets.

2. Actions:

To SA2 group.

ACTION: 
CT4 kindly asks the SA2 group to provide feedback on the points listed above.
3. Date of Next CT and CT4 Meetings:
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