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1. Overall Description:

RAN WG 1 LS LS on simultaneous transmission of PUSCH/PUCCH/SRS for multiple TA had three questions which are captured below and answered one by one.

Agreed assumptions for the purpose of deciding what behaviour will be specified in RAN1:

1. In case of partial symbol overlap arising from different Tas in different TAGs, RAN1 assumes a max overlap of approx. 30us (any tolerances are up to RAN4) for inter-band TAGs

2. UE cannot exceed Pcmax even for one symbol. 

3. It is a requirement that the PRACH preamble power is constant for the duration of the preamble

Question 1: Should the assumption 2 and 3 be applied in transient period? 
Answer 1: RAN WG 4 notes that the UE transmission power may not exceed Pcmax. This applies also for transient periods. Although no explicit time mask is applied for the transient periods, it is worthwhile to note that UE should comply with regulatory requirements as well as other requirements set in [1] such as Output RF spectrum emissions (section 6.6) or Transmit intermodulation (section 6.7). It should also be noted that the period of measurement of UE maximum output power is defined as at least one sub frame (1ms).
For PRACH transmission, its ON power duration profile should comply with the time mask set in section 6.3.4.2.1 in [1].
Question 2: How would the transient period be defined when there are multiple TAGs? If the UE transmission power during the partial overlap exceeds Pcmax, would the transmit power of Cell1 in duration (A) or Cell2 in duration (B) in the figure be affected?
Answer 2: RAN WG4 has not considered modifying the transient period definitions because of multiple TAGs. As was indicated in answer 1 UE must comply with regulatory requirements. If UE transmission power during measurement period exceeds Pcmax then requirements cannot be guaranteed therefore UE may adjust its transmissions. This adjustment would affect transmit powers in Cell1 or Cell2 or both.
Question 3: If separate MPR/A-MPR needs to be used during the partial overlap period, what MPR/A-MPR value should be used? 
Answer 3: RAN4 is in opinion that the partial overlap period is too short to apply MPR/A-MPR schemes it is not desirable for the UE to change transmission power within that short time. 
2. Actions: 

To RAN WG1:  RAN WG4 respectfully asks RAN WG1 to consider above answers. 
3. Date of Next TSG-RAN WG4 Meetings:

TSG RAN-WG4 Meeting #63
21 - 25 May 2012   
Prague, CZ
TSG RAN-WG4 Meeting #64 
13 - 17 Aug 2012    
Tsing Tao , CN
[1] TS36.101 “E-UTRA User Equipment (UE) radio transmission and reception”
