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Suggestion
Regarding UE behaviour on PUSCH rate matching with regard to SRS, the following is proposed to be confirmed in RAN1 as a correct understanding of specifications through Rel-8~Rel-11 and prepare required CRs
· In case of CA, there is no case where PUSCH last symbol is not transmitted due to periodic/aperiodic SRS transmission in a same subframe in another cell 
· In case of CA and when not configured with multiple TA (MTA), UE drops type-0/type-1 SRS in a cell if the UE transmits PUSCH in a same subframe in another cell.
· In case of CA and when configured with MTA, UE drops type-0/type-1 SRS in a cell if the UE transmits PUSCH in a same subframe in another cell and in a transmit power limited situation.
· In any cases, PUSCH last symbol in a cell is not transmitted (N_SRS=1 in case of initial transmission) when PUSCH band overlaps with cell-specific SRS band in a same subframe in a same cell regardless whether SRS is transmitted or dropped.
· Confirm table 1 as RAN1 understanding with interpretation 1 between interpretation 1 and interpretation 2
· FFS between interpretation A and interpretation B
Table 1. PUSCH rate matching (N_SRS is for initial transmission) when SRS is transmitted or configured to be sent but dropped in a same subframe in a same cell
	
	
	
	UE specific type 0
	UE specific type 1

	Single cell
	when SRS is transmitted
	
	NSRS=1
PUSH last symbol is not transmitted
	NSRS=1
PUSH last symbol is not transmitted

	
	when SRS is dropped
	
	NSRS=1
Interpretation A: PUSH last symbol is not transmitted
Interpretation B: PUSCH last symbol is transmitted
	NSRS=1
PUSH last symbol is not transmitted

	CA
	when SRS is transmitted
	when not configured with MTA
	NSRS=1
PUSH last symbol is not transmitted
	NSRS=1
 PUSH last symbol is not transmitted

	
	
	when configured with MTA
	NSRS=1
PUSH last symbol is not transmitted
	NSRS=1
PUSH last symbol is not transmitted

	
	when SRS is dropped
(and PUSCH band does not overlap with cell-specific SRS band)
	when not configured with MTA
	Interpretation 1: NSRS=0
PUSCH last symbol is transmitted
Interpretation 2: NSRS=1

PUSCH last symbol is not transmitted
	NSRS=1
PUSH last symbol is not transmitted

	
	
	when configured with MTA
	NSRS=1
PUSH last symbol is not transmitted
	NSRS=1
PUSH last symbol is not transmitted


