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1 Introduction
RAN2 discussed SI reading in multi-beam operations during RAN2#103bis [1] and agreed:

=>
RAN2 understanding is that SIB1 and SI content is the same on all beams.

The potential specification impact of this RAN2 agreement is discussed further in this contribution. 
2 Background

For monitoring paging it is specified in section 7.1 in 38.304: 

In multi-beam operations, the length of one PO is one period of beam sweeping and the UE can assume that the same paging message is repeated in all beams of the sweeping pattern and thus the selection of the beam(s) for the reception of the paging message is up to UE implementation. 
RAN2 agreed in principle that SI-messages are repeated after a complete beam sweep and that the UE is not required to monitor all beams of a beamsweep [2]:    

NOTE:
The UE is not required to monitor PDCCH monitoring occasion(s) corresponding to each transmitted SSB in SI-window.

3 Discussion
It is beneficial for the UE when SI monitoring and Paging monitoring requirements are similar, when possible. 

Observation 1: For paging it is explicitly captured that the paging message is repeated on all beams, and that the beam(s) to monitor for paging is up to UE implementation. 
Observation 2: For SI reading, i.e. SIB1 and other SIBs, it is not explicitly captured that the same SIB1 and other SIBs content is repeated on all beams in case of multi-beam operations.

To align with the paging approach, and to avoid potential ambiguities it is proposed: 

Proposal 1: Clarify in 38.331 that the same SIB1 and other SIBs content is repeated on all beams in case of multi-beam operations.

A CR to 38.331 is provided for discussion and agreement [3].   
4 Summary

RAN2 is kindly asked to discuss SI reading in multi-beam operations: 

Observation 1: For paging it is explicitly captured that the paging message is repeated on all beams, and that the beam(s) to monitor for paging is up to UE implementation. 
Observation 2: For SI reading, i.e. SIB1 and other SIBs, it is not explicitly captured that the same SIB1 and other SIBs content is repeated on all beams in case of multi-beam operations.

Proposal 1: Clarify in 38.331 that the same SIB1 and other SIBs content is repeated on all beams in case of multi-beam operations.
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